Afbeelding

‘We gaan voor een plaats in de top tien’

Sport 67 keer gelezen
MOLENHOEK - Leerlingen van het Molenhoekse Kandinsky College vertegenwoordigen Nederland op het WK Cross Country dat van 19 tot en met 24 april plaats vindt in het Slowaakse Liptovsky Mikulas. De Kandinsky-studenten binden op 21 april de strijd aan met atleten uit 31 landen. In dat deelnemersveld gokt coach en docent Lichamelijke Opvoeding Wilbert Lamers en zijn zeskoppige ploeg op een klassering in de top tien.

[image=135289]

Het is tijdens de Cross Country over 5.000-5.500 meter zaak dat de ploegleden compact lopend finishen in de voorste gelederen. De klassering van de eerste vier uit iedere ploeg levert punten op. Het gezamenlijke aantal punten is bepalend voor eindklassering.
Coach Wilbert Lamers beschikt voor zijn team over zes hardlopers. “Een daarvan is atleet Niels Aarns, lid van Nijmegen Atletiek. “Mijn persoonlijke record staat op 16.45 minuten”, zegt hij. Aarns’ ploeggenoten zijn voetballers Stijn van den Berg, Koen Verheijen, Mauro van de Wal en Robbin van Zandvliet. IJshockeyer Willem Bless completeert het zestal.
Een sportief doel heeft de Kandinsky-equipe zich gesteld. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de streek te bezichtigen. Lamers: “We vertrekken op maandag 19 april. Een dag later gaan we het parcours verkennen en trainen. De wedstrijd is op woensdag 21 april.” Daags na de loop is er plaats voor ontspanning. “Op donderdag is er een culturele dag (met klompendans), vrijdag is het Nationsfestival. Daar nemen teams met verschillende nationaliteiten deel aan de Friendshiprun.”

[image=135290]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant