Afbeelding

Intervet/Schering-Plough Animal Health opent nieuwe productiefaciliteit

Algemeen 36 keer gelezen
BOXMEER – Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft een ultramoderne faciliteit voor de productie van veterinaire vaccins tegen bacteriële infecties geopend. De nieuwe faciliteit bevindt zich op de site van Biosciences Center Boxmeer, een van ’s werelds grootste R&D- en productiefaciliteiten op het gebied van veterinaire geneesmiddelen, en daarnaast een belangrijke pijler van het wereldwijde R&D- en productienetwerk voor vaccins van het bedrijf.

[image=135889]

Intervet/Schering-Plough Animal Health, een van de grootste diergezondheidsbedrijven ter wereld, heeft 22 miljoen dollar geïnvesteerd in het nieuwe gebouw, waarmee het vloeroppervlak voor de productie van bacteriële vaccins meer dan verdrievoudigd is, van ongeveer 1500 tot ruim 5500 m2. De faciliteit wordt uitgerust met vier hightech-productielijnen voor bacteriële vaccins, met een capaciteit voor mediumbereiding in fermentoren variërend van 200 tot 1500 liter. Dankzij de beschikbaarheid van geavanceerde fermentoren en cleanrooms, in combinatie met efficiënte en geïntegreerde up-/downstream-processen en automatisering, is deze aanwinst een mijlpaal in de geschiedenis van de productie van veterinaire bacteriële vaccins.

De officiële opening van de nieuwe productiefaciliteit werd verricht door Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken. Voorafgaand was er een speciaal wetenschappelijk symposium: “Research and Technology in Bacterial Vaccine Development - Opportunities for a One Health Approach” (Onderzoek en Technologie bij de ontwikkeling van bacteriële vaccins: mogelijkheden voor een integrale gezondheidsbenadering). Het symposium is georganiseerd in samenwerking met Immuno Valley. Diverse experts van universiteiten en onderzoeksinstellingen in Nederland geven presentaties over nieuwe ontwikkelingen in de R&D en productie van bacteriële vaccins, met de One Health-aanpak als overkoepelend thema.

De bouw van de faciliteit is in december 2007 gestart. De faciliteit voldoet volledig aan alle huidige en voorziene eisen van Good Manufacturing Practices (GMP) voor diergeneeskundige medicijnen, met aparte biologisch veilige zones. Daarnaast kan de productiecapaciteit in het gebouw verder worden uitgebreid om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar veterinaire vaccins.

Binnenkort meer hierover in het magazine Bedrijvig Land van Cuijk en Noord-Limburg
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant