Afbeelding

Boxmeerse wint publieksprijs Kunstbende

Kunst en cultuur 75 keer gelezen
AMSTERDAM/BOXMEER – De Boxmeerse Nicole Plender (15) won afgelopen zaterdag de publieksprijs van de Kunstbende in de categorie Fashion. De Kunstbende is een wedstrijd om jong, creatief talent uit diverse disciplines te stimuleren en in de spotlight te zetten.

De vakjury beloonde Nicole tevens met een derde plaats. Met haar collectie ‘Tempus Viator’ liet de Boxmeerse zich inspireren door de prehistorie, het oude Egypte en de Romeinen. Ook toonde zij haar visie op de toekomst door haar jurk met recycled materiaal te ontwerpen (waaronder verpakkingen van fruitdrank).

[image=135885]

Multitalent
De jury was erg onder de indruk van het creatieve vermogen van het jonge talent. De show werd uitgevoerd door Nicole zelf, samen met haar vriendinnen van het Elzendaalcollege. Nicole had niet alleen de kleding ontworpen, ook bedacht zij de kapsels, visagie en choreografie. Daarmee profileerde zij zich als een waar multitalent.

Naast een leuk prijzenpakket, krijgt de publiekslieveling coaching aangeboden van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daar krijgt zij de gelegenheid om haar talenten verder te ontplooien.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant