Afbeelding

Bronzen leeuw voor Dick Blokland

Algemeen 226 keer gelezen
CUIJK – Op donderdag 22 april is de gemeentelijke onderscheiding ‘Bronzen Leeuw’ toegekend aan de heer Dick Blokland uit Beers. Dick Blokland kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Paul Mengde tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als wethouder van de gemeente Cuijk.

[image=135913]

Na zijn vervroegd pensioen werd Dick Blokland in 1998 gevraagd een rol te gaan spelen in het bestuur van de lokale afdeling van het CDA. Na vele voorkeursstemmen kwam hij in de gemeenteraad van Cuijk. In 2002 werd hij lijsttrekker en fractievoorzitter en vervolgens ook wethouder. Van 2002 tot 2006 had hij grondzaken, toerisme, sociale zaken en maatschappelijke zaken in zijn portefeuille. Ook was hij als wethouder lid van het bestuur en de raad van commissarissen van IBN. In de periode 2006-2010 bestond zijn portefeuille uit de onderwerpen: Wet maatschappelijke ondersteuning (leefbaarheid, gehandicaptenbeleid, ouderenbeleid, maatschappelijke zorg), integratiebeleid, vluchtelingenbeleid, volkshuisvesting, wijk- en dorpsraden, recreatie en toerisme, agrarische aangelegenheden.
Dick Blokland heeft zich niet alleen op (gemeente)bestuurlijk gebied ingezet voor de samenleving, maar heeft ook vele andere maatschappelijke verdiensten. Zo was hij onder andere voorzitter van een motorsportorganisatie en voorzitter van de Internationale motorsportbond, jeugdtrainer en voorzitter van een voetbalclub, bestuurslid van de Beerse Avondvierdaagse en lid van de dorpsraad Beers.

[image=135912]

Zijn hele loopbaan kwam zijn maatschappelijke betrokkenheid tot uitdrukking. Ook als bestuurder bleef hij de menselijke kant in het oog houden. Dat bleek wel uit de wijze waarop hij de taken in zijn portefeuille behartigde. Hij hecht aan respect en zorgvuldigheid in de omgang met elkaar en heeft daar zelf altijd blijk van gegeven.
Dick Blokland heeft zich op maatschappelijk en sociaal terrein bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Cuijk en ook voor zijn woonplaats Beers. Het college van Burgemeester en Wethouders wil de waardering voor deze verdiensten tot uitdrukking brengen door het toekennen van de Bronzen Leeuw.

De Bronzen Leeuw wordt toegekend en uitgereikt als blijk van waardering en erkentelijkheid aan hen die zich op cultureel, educatief, maatschappelijk of sociaal terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Cuijk. De Bronzen Leeuw is een replica van de leeuw die op een zuil voor het gemeentehuis van Cuijk heeft gestaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant