Afbeelding

Voorjaarsconcert GSO

Muziek 55 keer gelezen
BOXMEER - Op zaterdag 23 april geeft het GSO in De Weijer te Boxmeer een voorjaarsconcert. Het concert opent met de ouverture uit ‘La Dame Blanche’ van Francois Adrien Boïeldieu (1775 – 1834).
Het werk ontstond in 1825 in Parijs. Boïeldieu was met “Le Calife de Bagdad” al op 25 jarige leeftijd beroemd.
Het GSO vervolgt met het “Konzertstück voor piano en orkest” van C.M. von Weber (1786 – 1826). De prachtige pianopartij wordt gespeeld door Marjan van Borssum Waalkes. Zij is als violiste verbonden aan het GSO maar ze schroomt niet de lastige pianopartij voor haar rekening te nemen. C.M von Weber is een tijdgenoot van Boïeldieu. Zijn bekendste werk is misschien wel “Aufforderung zum Tanz”, vrijwel dagelijks te horen op Classic FM. Overbekend is ook zijn opera Der Freischütz.
Na de pauze speelt het GSO onder de bezielende leiding van Rien Snoeren van Ludwig van Beethoven diens eerste symphonie. Beethoven (1770 – 1827) was eveneens een tijdgenoot van de eerder genoemde componisten.
Deze prachtige symfonie in vier delen heeft zoveel herkenningsmomenten, dat u, zelfs als u niet vertrouwd bent met deze muziek, hij u bekend in de oren zal klinken.
Het concert op 23 april begint om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop bij de ingang van de zaal. De kosten zijn 7,50 euri. Leerlingen van muziekschool De Meander zijn van harte welkom. Zij mogen het concert gratis bijwonen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant