JVC Cuijk laat EVV hielen zien

Voetbal 58 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de concurrentie laten weten nog volop in de race te zijn voor een plaats in de Topklasse. Angstgegner EVV werd met 3-1 verslagen door treffers van Dennis Schouten, Rik van Griensven en Levi van der Heijden. De zege was dik verdiend.

Randy Hofmeijer en Rob Zegers waren allebei geschorst waardoor Dennis Schouten van JVC-trainer Willie Willems weer eens in de basis mocht beginnen. De Loosbroeker speelde op het middenveld met de punt naar voren met daarachter Robby van Raaij en Colin van Mourik als controleurs. Omdat EVV verrassend met drie spitsen speelde, in ieder geval twee mensen diep aan de zijkanten, moesten de Cuijkse backs Van Griensven en Van Zanten zich vastbijten in een directe tegenstander. Rik van Griensven speelde vervolgens op knappe wijze de levensgevaarlijke Jeroen Evelein uit de wedstrijd.

Doeltreffende sliding Dennis Schouten
JVC domineerde de openingsfase en kwam na een minuut of twintig op voorsprong toen een bal tussen doelman Vercruijsse en de verdediging inviel en Dennis Schouten zich met een felle sliding enorm scherp toonde en zodoende met een afdoend rollertje kon scoren: 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment maar daarna nam EVV het commando toch wat over. Vooral in de laatste tien minuten voor de rust waren de gasten de bepalende ploeg. In deze fase werd er ook een goal van de Belg IJsbaart wegens buitenspel afgekeurd. Meteen na de hervatting was het echter weer JVC dat liet zien niet te gaan afwachten. Het werd 2-0 toen een corner vanaf links bleef liggen in het vijf meter gebied en Rik van Griensven zich attent toonde en wist te scoren.

EVV moest nu meer risico's nemen. Willems: "Normaal worden wij er altijd tegen hun uitgecounterd maar nu was het eens een keer andersom."

De Echtenaren zorgden nog wel voor aansluiting toen invaller Aelbrecht na een vrije trap bij de tweede paal kon scoren: 2-1. Omdat JVC vervolgens enkele dotten van kansen miste, vooral Akankan op aangeven van de goed doorkomende El Allachi, bleef EVV hopen op de gelijkmaker. De Cuijkenaren kwamen aan de zijkanten via invaller Levi van der Heijden en Achmed El Allachi zeer dreigend voor de dag maar vooral Allachi verzuimde soms de eindpass nauwkeurig te verzenden.

Duel beslist door vleugelspitsen
Uiteindelijk werd het toch op deze manier beslist toen wederom El Allachi een voorzet gaf welke bij de tweede paal belandde bij de naar binnengekomen Levi van der Heijden die vervolgens snoeihard afwerkte: 3-1.

JVC doet dus weer volop mee. Willems: " We hebben nog wel een lastig programma met Gemert en UDI'19 maar dat geldt voor iedereen. De jongens hebben zich vandaag weer een slag in de ronde gewerkt dus ik heb wel vertrouwen in de komende weken."

Tinus, Van Griensven, D. van Raaij, Voigt, Van Zanten, Van Mourik, R. van Raaij, Schouten, El Allachi, Akankan, Meeuwsen (61. Van der Heijden)

OJC Rosmalen - UDI 1-0
JVC - EVV 3-1
Papendrecht - Meerssen 4-1
Baronie - Venray 2-0
Schijndel - UNA 0-2
Dijkse Boys - DESK 2-2
OSS'20 - Gemert 0-1

[image=136190]

[image=136196]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant