Volharding dieper in zorgen

Voetbal 160 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - De negatieve reeks van Volharding duurt maar voort. Zondag verloren de roodwitten de inhaalwedstrijd bij Herpinia en leden daarmee de zevende nederlaag op rij. De concurrent in de degradatiestrijd won na een 0-0 ruststand met liefst 3-0, waardoor Volharding de zoveelste klap kreeg te verwerken.

[image=136199]

In de eerste helft liet Herpinia het initiatief aan Volharding. Het elftal noeste werkers uit Herpen loerde op fouten van de gasten en speelde puur reactievoetbal. Het eerste kansje was voor Volharding. De inzet van topscorer Dave Hendriks bleek echter te zacht. Omdat Dave Hendriks vijf minuten voor rust opnieuw een kans om zeep hielp stond het bij rust nog altijd 0-0. Met Chris van Duijnhoven als invaller in de gelederen voor kansenmisser Hendriks ging het na de pauze direct mis. Nerman Hamzic lette niet op en Nicky Janssen profiteerde: 1-0. De Vierlingsbeekse kopjes gingen direct naar beneden en Volharding streed een verloren wedstrijd. Een monsternederlaag dreigde. In het slotkwartier liep de schade verder op toen Niek van Sonsbeek de score verdubbelde naar 2-0. Met een curieus doelpunt bepaalde Sander van Dieten in de laatste minuut de eindstand op 3-0.
Met nog twee duels te gaan heeft Volharding zijn lot nog steeds in eigen hand. Degradatie (voor het eerst sinds 1963)naar de derde klasse is niet onafwendbaar.