Afbeelding

Bouw ziekenhuis Boxmeer op schema

Gezondheid 71 keer gelezen
BOXMEER – Het oogt als in een bijenkorf, de activiteiten van ijverig bewegende, drukke gehelmde vaklui die een eind weegs zijn met de bouw van het nieuwe Maasziekenhuis op Health Campus Sterckwijck in Boxmeer. In Nieuwsblad De Maas Driehoek is deze week een uitgebreid verslag te lezen over een rondleiding door het ziekenhuis.

“Het is een hele planning maar we liggen perfect op schema. In december wordt het werk opgeleverd, op 22 april volgend jaar gaat we in bedrijf”, zegt directeur Ruud Verreussel.
Het reusachtige project (220 bedden, 870 fte’s), de even fraaie als slimme architectuur van Jan van der Leij (compacte bouw), korte looplijnen (functies bij elkaar) en de ‘onzichtbare’ stromen (medicijnen, bloed, wasgoed). In het Atrium, een open binnenplein met veel licht, komen veel functies bij elkaar.
“Wij willen dat het verblijf voor onze patiënten aangenaam en gastvrij is”, zegt de directeur over het zogenoemde Planetree-concept. Er zijn 1- en 3- persoonskamers met hotelachtige voorzieningen (veel privacy), met bijvoorbeeld bij elk bed internet. Ook bezoekers kunnen op een uitstekende begeleiding rekenen.“Er zijn geen vaste bezoektijden, de gasten kunnen er dag en nacht zijn.”
Wie eens wil zien hoe ver de bouwers gevorderd zijn, kan terecht op de open dag die op zaterdag 5 juni (‘Dag van de bouw’) wordt gehouden. Meer informatie hierover volgt later.

[image=136342]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant