Goedkeuring golfbaan Princepeel | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Goedkeuring golfbaan Princepeel

  •   keer gelezen
WILBERTOORD - Op donderdag 29 april 2010 heeft de Gemeenteraad van Mill en St. Hubert vrijwel unaniem het Bestemmingsplan voor Landgoed Princepeel Golf & Countryclub vastgesteld.

[image=136686]

Meermalen werd door de leden van de Gemeenteraad onderstreept dat de golfbaan een verrijking is voor de gemeente Mill en St. Hubert. De initiatiefnemers,de gebroeders Smits en Koch, zijn zeer verheugd met de instemming van de Raad.

Op het 540 ha tellende Landgoed Princepeel te Wilbertoord, exploiteren de gebroeders Teun en Marco Smits een akkerbouwbedrijf. Op ruim 150 ha komt een 36 holes (!) golfbaan met alle bijbehorende faciliteiten. Het golfcomplex behoort daarmee tot één van de grootste van Nederland. Het plan betekent tevens voor een grote groep mensen werkgelegenheid. Door de diverse mogelijkheden die de golfer worden geboden, is de golfsport op het landgoed Princepeel voor velen bereikbaar. Ruim 1550 voorinschrijvingen zijn er inmiddels geregistreerd, waaruit blijkt dat de potentiële golfers zeer geïnteresseerd zijn in hetgeen de golfsport op Landgoed Princepeel gaat bieden. De architecten Frank Pont, Ronald Buiting en Jan van den Broek hebben een waar kunstwerk afgeleverd. Op de website www.princepeel.nl staan de uitgewerkte plannen van de golfbaan en het clubhuis.
Meer berichten