Afbeelding

'Rijgedrag behoorlijk aangepast'

Algemeen 46 keer gelezen
BOXMEER – De winterse buien met veel sneeuw hebben in de regio tot veel overlast gezorgd, maar dankzij het aangepast gedragen van verkeersdeelnemers zijn grote ongelukken uitgebleven.

[image=161600]

Een gunstig effect was dat vorige week een deel van de bevolking al genoot van de kerstvakantie, waardoor het minder druk was op de wegen.

Politie
Volgens Dion Luijten van de politie Brabant-Noord is het aantal ongevallen in het Land van Cuijk beperkt gebleven, ook al omdat het gros van de automobilisten de snelheid matigt op de gladde wegen. “Er waren kleine aanrijdingen en er werden wel schuivers gemaakt, maar dat leidde meestal alleen tot blikschade.” Een bijna landelijk verhaal, want de verzekeraars moeten bovenmatig veel claims verwerken.
Hetzelfde verhaal komt van Paul Vanhommerig van de Politie Limburg Noord, die in de kop van de provincie weinig in actie hoefde te komen voor ongevallen. “Het is beperkt gebleven tot blikschade. De mensen hebben hun rijgedrag behoorlijk aangepast.”
Het is de politie wel opgevallen dat winterbanden bij deze wegomstandigheden hun dienst onomstotelijk bewijzen. “Het is in Nederlands niet verplicht maar in zijn algemeenheid is wel bewezen dat ze nut hebben”, zegt Dion Luijten van Poltie Brabant-Noord.

Ziekenhuis
Het Maasziekenhuis in Boxmeer kreeg geen grote slachtoffers binnen als gevolg van ongevallen door sneeuw en gladde wegen. Drukker was het wel in de gipskamer door mensen met botbreuken, maar ook door andere kwetsuren door ongelukkige valpartijen vanwege de gladheid. “Gemiddeld waren er vijf patiënten per dag meer als normaal”, vertelt Roel Jutten. Ongevalletjes bij het sporten maar ook ‘slippertjes’ omdat in veel gemeenten als gevolg van een tekort aan strooizout de zijwegen, fietspaden, stoepen en parkeerplaatsen niet konden worden gestrooid.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant