Afbeelding

Veel aandacht voor Mookse iglo

Opmerkelijk 83 keer gelezen
MOOK – Je komt ze niet in iedere doorsnee woonwijk tegen maar in de Mookse Karolingenstraat werd op tweede kerstdag een echte iglo opgeleverd. ‘Bouwvakker’ Fred Janssen (44) en zijn zeskoppige ploeg maakten van de sneeuwval rond Kerstmis dankbaar gebruik. Zij bouwden op het speelveld naast zijn woning een ruime iglo. Het winterse bouwwerk meet buitenwerks een hoogte van 2½ meter en heeft een doorsnee van 4 meter.

[image=161596]

“We oefenden in het verleden vaker op kleine schaal achter in de tuin maar na de sneeuwval in januari dit jaar hebben we voor het eerst een grote gebouwd”, zegt Fred, die ditmaal hulp kreeg van dochter Kristel (12), zoon Robin (16) en diens vrienden Mitch Thijssen (16), Kars Heijl (16), Robin van Oosteren (15) en Aswin Tax (20). Vlak voor kerst begon het bij, bezorger van De Maas Driehoek, Fred weer te kriebelen: “Ik voelde dat de sneeuw geschikt was en we zijn aan de slag gegaan. We deden dat in drie etappes want de blok een moeten wel goed aan elkaar hechten. Anders kan het bouwwerk instorten.”

[image=161597]

De blokken werden gevormd met kunststof ‘Curver-bakken’. “De sneeuw stampten we goed aan en eenmaal uit de mal gehaald sneed ik de blokken schuin bij”, aldus Fred, "Er zijn zo'n 400 blokken gebruikt." Op tweede kerstdag (het bezoek was vertrokken) voltooide hij de iglo. Inmiddels is de poolhut klaar voor gebruik. Tafel en stoelen staan klaar. Maandagnacht had bijna de eerste logeerpartij plaats gevonden. “De jongens waren nog laat buiten en hadden het toen te koud en hebben toen toch maar in huis geslapen. De bedden stonden wel klaar hoor. “Wie weet slapen we er vannacht”, zegt een van de jongeren.
Over landelijke media-aandacht hebben de iglobouwers geen klagen. “L1-TV was hier al om te filmen en in De Telegraaf stond ook al een artikel. Verder heeft Piet Paulusma interesse”, zegt Fred. Hoelang het bouwwerk nog blijft staan weet de Mookenaar niet. “Het dooit overdag maar ik denk dat hij er nieuwjaarsdag nog wel staat hoor.”

[image=161598]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant