Afbeelding

Wilbertoordse evenementenwagen wint Dorpen Derby

Algemeen 65 keer gelezen
WILBERTOORD – Vereniging Wilbertoord won zaterdag met haar evenementenwagen de finale van de Brabantse Dorpen Derby in Esbeek. “Het is onverstelbaar dat wij de hoofdprijs van 25.000 euro mogen meenemen. Het is een beloning voor al het harde werk, dat de veertig vrijwilligers afgelopen maanden hebben verricht”, aldus Ton van Aerts van Vereniging Wilbertoord.

Bij de dorpenderby draait het om projecten die de leefbaarheid van de Brabantse dorpen verbeteren. Het idee achter de evenementenwagen is, dat mensen tijdens verschillende evenementen kan voorzien van drankjes en hapjes. Ook beschikt de wagen over sanitaire voorzieningen.

[image=158312]

Topidee
Wilbertoord belandde door het aantal internnetstemmen en de stemmen van de jury in de eindronde met Bladel en ’s Gravenmoer. De jury omschreef het idee als ‘briljant in al z’n eenvoud’ en ‘een topidee’, en zette Wilbertoord op de eerste plaats. Volgens de jury bewees het Brabantse dorp dat een goed idee niet ingewikkeld is en niet veel geld hoeft te kosten. Ook zag de jury de wagen als een voertuig dat activiteiten promoot en vergemakkelijkt. In de eindronde kreeg de wagen met maar liefst 50 procent de meeste smsstemmen van het publiek. In totaal wist de Wilbertoordse evenementenwagen een totaal van 9863 punten bij elkaar te sprokkelen. Bladel met zijn muziekcentrum en ‘s Gravenmoer met zijn zorghoeve werden verrast met de roze-bank-prijs, waarbij elk van hen achtduizend euro ontvingen.

Hoofdprijs
Vereniging Wilbertoord wil een deel van de hoofdprijs besteden aan een Wilbertoordse Dorpen Derby, waarbij verenigingen en inwoners van het dorp eigen ideeën kunnen inbrengen. Toon: “Ons project is een voorbeeld voor Wilbertoordenaren om de voorzieningen in het dorp te verbeteren. Het is ook nog eens een makkelijk idee en goedkoop, dus iedereen kan er aan meedoen.” Het restant van de hoofdprijs wordt besteed aan het onderhoud van de evenementenwagen: “We willen nog een afdakje maken voor het geval als het slecht weer is. Er komt ook watervoorziening, die makkelijk en overal te gebruiken is”, zegt Toon. Hij voegt toe: “Deze wagen moet zowel activiteiten in Wilbertoord als buiten het dorp vergemakkelijken.”

Uitdaging
Het winnen van de Dorpen Derby betekent dat de finale van de wedstrijd volgend jaar in Wilbertoord wordt gehouden. “Het is een enorme uitdaging. Bovendien blijft de gemeente Mill en Wilbertoord zo op de kaart staan”, aldus Toon.

[image=157985]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant