Afbeelding

Wijkcentrum heet 'De Nielt'

Wonen 97 keer gelezen
CUIJK – Met Sint Nicolaas en zijn pieten als getuigen onthulde de Cuijkse wethouder Willemieke Vervoort zaterdag De Nielt als naam voor de fonkelnieuwe wijkaccommodatie in de Heeswijkse Kampen.

De nieuwe naam, die werd gekozen uit meer dan vijftig inzendingen, is historisch verbonden met het gebied. Het is ook de naam van een wooneiland, een uniek woningbouwproject in de ruim vijfduizend inwoners tellende wijk Heeswijkse Kampen.

Trots
Ze zijn trots, de bestuursleden van de nieuwe beheersstichting van De Nielt. Trots op hun wijk, op de betrokkenheid van de inwoners en natuurlijk op het onderkomen dat de oude Zwamhut snel zal doen vergeten. “Dit gebouw helpt ons zeker om de leefbaarheid in onze wijk te vergroten”, zegt Bert Keijzers. Behalve voorzitter van de Wijkvereniging is hij ook voorman van de beheersstichting.

Multifunctioneel
Het ‘kloppend hart van de wijk’ staat aan de Lavendel, pal naast de Jumbo supermarkt. Het is een multifunctioneel gebouw, met een grote (via schuifwanden) opdeelbare ruimte, een keuken en nevenruimten. Voor de inrichting kwam er 38.000 euro subsidie van het Oranjefonds en een aantal sponsorbedrijven heeft materialen en diensten toegezegd.
Na een oproep hebben zich ruim dertig vrijwilligers aangemeld, als beheerder, barhulp, klusser of om te poetsen. “Van jong tot oud en vooral ook veel nieuwkomers in de wijk. Daar zijn we heel blij mee.”

Activiteiten
Het is geen ‘slaapwijk’, zeggen de enthousiaste bestuurders. Ze verwachten dat in De Nielt meer activiteiten plaatsvinden dan in het oude wijkgebouw. “Als een activiteit past in onze doelstelling, is dat bij ons welkom”, vertelt secretaris Gineke van der Graaf. Denk bevoordeeld aan kinderactiviteiten, kaart- en biljartmiddagen, gym voor jong en oud en de meest uiteenlopende cursussen, workshops en vergaderingen. Ook komen er een dokterspost en trombosedienst. En met Pantein wordt onderhandeld over het inrichten van een steunpunt.

[image=157729]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant