Afbeelding

Opgravingen in Grave van start

Wonen 15 keer gelezen
GRAVE - Het heeft even geduurd, maar gisteren zijn de archeologische werkzaamheden rondom het plan Hart van Grave dan toch van start gegaan. De verwachting is dat de opgravingen tussen de tien en twintig weken in beslag nemen.

Deze prognose is volgens commercieel directeur Huub Linders van Van der Horst Ontwikkelingsgroep te maken omdat eerder een proefsleuven-onderzoek is uitgevoerd. Hierdoor is zeker dat er daadwerkelijk archeologische waarden op de locatie aanwezig zijn. “We weten dat er onder meer oude sporen van bewoning gevonden gaan worden en resten van de stadsbrand van 1415. Het is niet aannemelijk dat we op grote verrassingen stuiten waardoor bijvoorbeeld de start van de bouw vertraagd gaat worden.” De kosten voor de archeologische opgravingen in hartje Grave bedragen zo’n 300.000 euro. Een gedeelte wordt door de gemeente betaald, de rest door Van der Horst.
Het plan ‘Hart van Grave’ voorziet in de ontwikkeling en bouw van 45 appartementen, 2.000 m² commerciële ruimten (waar onder meer een vestiging van HEMA komt) en een parkeerkelder voor zo’n honderd auto’s op de locatie van het voormalige gemeentehuis van Grave aan het Hofplein.

[image=157166]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant