Afbeelding

Geen berg te hoog voor Tante Lenie

Algemeen 53 keer gelezen
MOLENHOEK - Stichting Tante Lenie heeft een nieuwe uitdaging voor toerfietsers. “We gaan op zaterdag 9 juli 2011 Franse Alpenbergtoppen bedwingen voor het goede doel tijdens Tante Lenies Marmotte. De opbrengst is bestemd voor de stichting”, zegt Lenie Huisinga.

[image=157152]

Initiatiefnemer voor de tocht is fietsfanaat René Post. Samen met de Stichting die hart heeft voor langdurig zieke kinderen organiseert hij een compleet verzorgde busreis naar hotel La Douce Montagne in het Franse Allemont (Isère). Het gezelschap vertrekt op donderdag 7 juli naar de Franse Alpen. Op zondag 10 juli keren de deelnemers terug naar Nederland. De kosten voor de reis bedragen 500 euro. Daarbij is de busreis, fietsvervoer en verblijf in een hotel inbegrepen. De hotel eigenaar begeleidt de tocht die enkele dagen na de officiële La Marmotte verreden wordt. “Bovendien krijgen de deelnemers allemaal een wielrenbroek en -shirt”, zegt Lenie, “en we proberen nog een bekende Nederlander te strikken om bij de start aanwezig te zijn.”
In La Marmotte zijn de bekende bergen Col du Glandon, Col du telegraphe, Col du Galibier opgenomen. De finish is op Alpe d’Huez. Op deze 174 kilometer lange tocht worden bijna 5000 hoogtemeters overwonnen. De officiële tocht vindt plaats in het eerste weekend van juli. Geïnteresseerden kunnen voor informatie bellen naar René Post, tel. (024) 35 72 244 of 06 50 25 18 37. Kijk ook op: www.stichtingtantelenie.nl en www.cpsports.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant