JVC onderuit in interessante derby

Voetbal 23 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk reisde vanwege de goede reeks met vertrouwen af naar De Treffers. De ploeg van trainer Jan van Deinsen moest na 90 minuten echter weer terug naar Cuijk met een 1-0 nederlaag op zak. Een verdiende nederlaag, maar vlak voor tijd viel nog bijna de gelijkmaker. Dat had de thuisploeg overigens volledig aan zichzelf te danken, omdat met name invaller Orin de Waard een flink aantal kansen om zeep hielp.

[image=157041][image=157500][image=157498]

Het beloofde veel goeds. Twee ploegen betraden het veld die de koppositie in de Topklasse in zicht hebben. Zeker tweeduizend toeschouwers waren op de derby afgekomen. De eerste helft op Sportpark Zuid viel echter tegen. Er ontstond een foutenfestival, waarbij doelpoging schaars waren. In de beginfase zorgden alleen Giel Neervoort (De Treffers) en Dennis Schouten (JVC) met mislukte schoten voor iets van gevaar. Wesley Meeuwsen stond na twintig minuten aan de basis van de eerste goede kans. De Bosschenaar trok de bal goed voor, maar Schouten kwam net tekort om binnen te glijden. Dit tot geluk van doelman Dennis Smit. Vlak voor rust wachtte de keeper te lang met de bal wegtrappen en verraste Meeuwsen hem bijna. Andere hoogtepunten waren schaars. Of het moet het spel zijn van Saïd Echargui, die een attractie is in de Topklasse. De behendige aanvaller was een plaag voor de JVC-defensie, maar voor rust kwam hij niet verder dan een schot in de handen van doelman Bart Tinus.

[image=157497][image=157499]

Kansen verprutsen
Na de thee ontplofte het duel. De vele toeschouwers werden eindelijk warm door het voetbal. Niet omdat het nou zo sprankelend was overigens, maar het foutenfestival leverde vele hachelijke momenten op. Zoals meerdere opstootjes, die in een derby wel vaker voorkomen. JVC kreeg via Meeuwsen nog wel een aardige kans (schot ging naast), maar daarna drukte De Treffers het gaspedaal in. De bezoekers werden achterover gedrukken en onder aanvoering van Echargui hing de 1-0 in de lucht. De openingstreffer viel niet veel later ook toen Robin Janssen alert reageerde op een corner van Ahmet Kilic en binnen tikte. Orin de Waard, in de rust voor de tegenvallende Erwin Koen gekomen, kreeg vervolgens een aantal enorme kansen om de wedstrijd te beslissen. De voormalig speler van JVC kreeg de lachers op zijn hand door de mogelijkheden te verprutsen. Alleen voor Tinus raakte hij de bal volledig verkeerd en met een vrijwel leeg doel voor zich schoot hij even later naast met zijn linkerbeen. Een stiftje leverde ook geen resultaat op, want Tinus hoefde zich maar te strekken. Door het missen van kansen ging JVC meer en meer geloven in de goede afloop. De mannen van trainer Jan van Deinsen hadden dan vlak voor het eindsignaal dan ook pech dat Smit als een leeuw zijn doel verdedigde. Achmed El Allachi schoot zeker niet slecht in, maar de doelman tikte nog net de inzet tot corner. Uit deze hoekschop kwam Rik van Griensven volledig vrij te staan, maar hij raakte de bal verkeerd. Vijf minuten extra kreeg JVC om de 1-1 te maken en in de allerlaatste minuut kon Randy Hofmeijer daarvoor zorgen. Een vrije trap draaide hij knap over de muur, maar wederom de doelman was belangrijk door de bal achter te tikken. De daaropvolgende corner was typerend voor de wedstrijd van Hofmeijer: hij schoot de bal direct achter de achterlijn.