Afbeelding

Van Raaij: 'Kijk al jaren uit naar deze zondag'

Voetbal 50 keer gelezen
CUIJK - Aanstaande zondag staat voor de regio Cuijk/Groesbeek de absolute kraker op het programma tussen De Treffers en het verrassend goed presterende JVC Cuijk. Een derby met alles erop en eraan die ook nog eens vanwege de actuele ranglijst extra tot de verbeelding spreekt. De Treffers moet eigenlijk winnen om JVC in de problemen te brengen.

Door: Willy Rooyakkers

[image=151722]

De Cuijkenaren staan namelijk vijf verliespunten voor op de 'topclub' uit Groesbeek. Een ongekende situatie. Robby van Raaij (28) is tegenwoordig een vaste waarde op het middenveld van JVC maar speelde daarvoor zes jaar bij De Treffers. Van Raaij: "Voor mij is De Treffers nog steeds de mooiste club die er is, dat zeg ik eerlijk. Ik ging daar toen weg omdat we in een andere competitie zaten dan nu. We moesten elke week naar Groningen, Sneek of Emmen. Ik vind het fantastisch dat we met JVC nu eindelijk tegen De Treffers mogen spelen. In feite kijk ik al jaren naar komende zondag uit. Ik moet overigens zeggen dat JVC ook echt een fantastische club is! Begrijp me niet verkeerd, ook de supporters in Cuijk zijn super. Mijn tijd bij Treffers was echter wel zeer speciaal. Dat we nu ook nog met deze ranglijst te maken hebben maakt het helemaal geweldig. Ik denk dat het verschrikkelijk druk gaat worden. Achilles'29 speelt al op zaterdag dus ook hun supporters zullen komen kijken. Ik verwacht toch wel een drieduizend toeschouwers." De middenvelder wil vooral genieten van het komende duel. "Ik denk dat de druk vooral bij Treffers ligt. Wij moeten als collectief gaan spelen en kijken wat er te halen valt. De balans is goed bij ons dit seizoen, het gaat boven verwachting. Ons doel blijft echter nog steeds gewoon handhaving."

[image=156900]

Trotse Cuijkenaren
Voor heel JVC wordt het zondag een speciaal duel. De club is al jarenlang gestructureerd bezig om met het 1e elftal op een hoger plan te komen. Altijd werd er gekeken naar de dichtstbijzijnde topclubs op amateurgebied uit Groesbeek. Nu komen de Cuijkenaren dus trots als de nummer twee van de topklasse naar De Treffers toe. Toch zijn er nog wel verschillen tussen de beide verenigingen. Van Raaij: "Bij De Treffers moest je altijd winnen. Na drie nederlagen was er écht crisis. De druk die je daar hebt is veel groter dan in Cuijk. Als je als speler van De Treffers niet echt inzet toonde tijdens de wedstrijden dan had je een groot probleem met de supporters. En terecht naar mijn mening." Robby van Raaij zal zondag waarschijnlijk tegen de nummer tien van Treffers spelen. "Ja, maar ik weet nog niet wie dat zal zijn. Dat moeten we even afwachten. Volgens mij is het ook nog niet duidelijk of Said Echargui wel mee zal doen. We zullen het zien." Als JVC zou weten te winnen dan doet men wel érg goede zaken. "Daar wil ik nog niet eens aan denken. We moeten gewoon gaan voetballen. Ja, als dat zou gebeuren...".

JVC zal het moeten doen zonder Rob Zegers (net als Danny van Raaij en Ferdy Akankan ook een ex-Treffers speler) want de middenvelder is geblesseerd aan de hamstring.

Programma
27.11.2010

FC Oss - Achilles'29

28.11.2010
AFC - Baronie
Hollandia - Haaglandia
Gemert - Quick'20
De Treffers - JVC Cuijk
EVV - Argon
FC Lienden - FC Hilversum

[image=156899]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant