Afbeelding

Dwergnijlpaard geboren in Zoo Parc

Opmerkelijk 52 keer gelezen
OVERLOON - Na maanden vol spanning te hebben afgewacht, is vandaag dé dag gebleken. Voor het eerst in de geschiedenis van Zoo Parc Overloon is er een dwergnijlpaard geboren.

Vannacht is Bagatelle bevallen van een mini-dwergnijlpaard van ongeveer zeven kilo. Het jong is een vrouwtje en moeder en dochter maken het goed al zullen komende weken wel erg spannend zijn. Het is de eerste keer dat Bagatelle voor nageslacht zorgt. Zo’n eerstgeborene brengt altijd extra spanning met zich mee. Tot nu toe doet Bagatelle het fantastisch. Ze houdt haar dochter goed in de gaten en is erg zorgzaam. De vader van de pasgeborene, Albert, zal zich niet met de opvoeding bemoeien.

Primeur
Aan de geboorte van het jong gingen heel wat paarpogingen vooraf. Dwergnijlpaarden zijn solitaire dieren en leven het liefst alleen. Ook in Zoo Parc Overloon leven het mannetje en vrouwtje gescheiden van elkaar. Alleen tijdens de twee á drie dagen dat het vrouwtje bronstig is, laat ze het mannetje toe. De eerste paar keren dat Albert bij Bagatelle werd gelaten, bleek ´de daad´ echter nog een hele opgave voor de onervaren dieren.

Dwergnijlpaarden
Dwergnijlpaarden komen oorspronkelijk voor in West-Afrika, met name in tropische bossen langs rivieren. Het is een bedreigde diersoort waar Europese dierentuinen een fokprogramma voor hebben opgezet. Er worden weinig dwergnijlpaarden geboren in dierentuinen en als er jongen worden geboren zijn het meestal vrouwtjes.

Bezoeken
Bezoekers van Zoo Parc Overloon kunnen met een beetje geluk de nieuwste telg bewonderen. Moeder en dochter hebben twee verblijven tot hun beschikking, waarvan het ene verblijf goed zichtbaar is voor bezoekers.


[image=156785]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant