Negen SIOL-krijgers onderuit

Voetbal 31 keer gelezen
OEFFELT - Vijfdeklasser De Zwaluw heeft een zwaarbevochten overwinning behaald tegen het laag geklasseerde SIOL uit Katwijk. In Oeffelt werd het 2-1 voor de gastheren.

De Zwaluw begon sterk aan de wedstrijd en drong SIOL terug op eigen helft. De verwachte voorsprong bleef uit doordat er te gemakkelijk werd omgegaan met de kansen. En zoals zo vaak dit seizoen opende de tegenstander de score. Slap ingrijpen door de Oeffeltse verdediging werd afgestraft. Tom Aben profiteerde in de 40e minuut en verschalkte de Oeffeltse doelman: 0-1.

Wilskracht
De Zwaluw begon in de tweede helft met meer wilskracht dan met goed voetbal. Dat was eigenlijk ook niet mogelijk, want SIOL haalde alles uit de kast om het De Zwaluw lastig te maken. De goed leidende scheidsrechter deelde naar hartenlust gele prenten uit, maar dat weerhield SIOL niet om er een schepje bovenop te doen. In de 63e minuut werd een corner op subtiele wijze doorgetikt door Stan Cuppen. Gijs Jansen stond op de juiste plek om af te ronden en de gelijkmaker te scoren. Daarop escaleerde de wedstrijd. SIOL ontving twee rode kaarten en De Zwaluw profiteerde daar optimaal van. De ruimtes werden goed benut en in de 75e minuut kreeg De Zwaluw waar het recht op had. Vanaf rechts werd de bal goed voorgezet en Michel Jansen mikte de bal in het SIOL-doel. Tien Katwijkers konden de 2-1 achterstand niet meer ongedaan maken.