Afbeelding

Ruiterproef voor Metworstruiters

Opmerkelijk 56 keer gelezen
BOXMEER/HEIJEN – Zo langzamerhand begint het bloed bij de Vereniging van Tijdelijk Boxmeerse Jonggezellen en andere leden van de Metworstvereniging sneller te stromen. Binnenkort moet een aantal ruiters weer op examen want de ruiterproef staat voor de deur.

Met een ledenvergadering in clubhuis ‘t Trefpunt opende de Metworstvereniging vrijdag het nieuwe seizoen. Hoogtepunt hierin is uiteraard de Metworstrennen op Carnavalsmaandag 7 maart. Voorzitter Eric Stiphout meldt dat er een nieuwe koning komt, want heersend koning Ton Ondersteijn heeft laten weten zijn titel niet te verdedigen.

Ruiterproef
Op zaterdag 27 november moet een aantal ruiters zelfs al ‘aan de bak’, want dan staat bij manege Bergemo in Heijen de Ruiterproef op de agenda. Om 13.00 uur moeten nieuwe ruiters en ruiters waarvan het 3-jarige certificaat is verlopen hun bekwaamheid tonen. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij secretaris Marcel Claassen (06 51 89 05 28).
Het is een onafhankelijke jury die beoordeelt of een ruiter capabel is aan de Metworstrennen deel te nemen en op welk type paard (half- of volbloed). Ruiters die deelnemen aan de knollenrit zijn overigens vrijgesteld van de Ruiterproef. Meer informatie over de Ruiterproef is te vinden op www.metworst.nl.

[image=156747]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant