Afbeelding

Beugense pastoor viert jubileumfeest

Religie 92 keer gelezen
BEUGEN - De parochie Heilige Maria ten Hemelopneming Beugen viert zondag 28 november een uniek jubileum. Er wordt op deze dag stilgestaan bij het feit dat pastoor Lambert van der Steen (81) veertig jaar verbonden is aan de Beugense parochie.

In 1955 werd hij tot priester gewijd en op 7 december 1970 volgde zijn benoeming als pastoor van Beugen om daarna nooit meer weg te gaan. Tijdelijk heeft hij ook nog de parochie Rijkevoort gediend. Tijdens deze lange periode kwam de pastoor in contact met nagenoeg elk gezin in Beugen. In de jonge gezinnen kwam hij voor de doop van de kinderen. Samen met de diverse werkgroepen bereidde hij kinderen voor op de Eerste Heilige Communie en het Vormsel. Vele jonge paren kwamen bij hem op de pastorie om hem te vragen hun huwelijk kerkelijk in te zegenen.

Luisteren
Pastoor Van der Steen heeft altijd heel veel zorg en aandacht besteed aan zieke mensen en mensen in nood. De zorg rondom een overlijden is voor hem een zeer belangrijk aandachtsgebied. Zijn belangrijkste gedachtegang bij de uitoefening van zijn ambt is : ‘Proberen te voelen wat mensen voelen die het, door ziekte, ongeval of sterfgevel moeilijk hebben. Meeleven, dus vooral luisteren en zeker niet teveel praten. Mensen moeten de kans krijgen om hun verhaal te doen’.

Jubilieum
Speciaal voor de jubilerende pastoor is er zondag een feestelijke Eucharistieviering. Aansluitend is er gelegenheid om pastoor Van der Steen te feliciteren in café/zaal ‘t Posthuis.

[image=156737]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant