Verdienstelijk gelijkspel Volharding

Voetbal 53 keer gelezen
VIERLINGSBEEK – Volharding speelde zondag in eigen huis verdienstelijk gelijk tegen medekoploper Wilhelmina’08 uit Weert: 1-1. Met de remise konden beide partijen uiteindelijk goed leven. Volharding was het eerste half uur de baas, daarna bleek Wilhelmina’08 de betere partij.

[image=156702]

Volharding kwam binnen drie minuten op voorsprong. Aanvaller Vincent Buyssen zette een aanval op via Ruud Janssen en hij rondde vervolgens de voorzet van diezelfde Janssen koelbloedig af. Wilhelmina moest direct in de achtervolging. Aanvankelijk lukte dat niet al te best. Het veldspel van de gasten zag er allemaal alleraardigst uit, effectief bleek het allerminst. De kansen waren voor de thuisclub. Na een half uur trok Wilhelmina’08 nog nadrukkelijker het initiatief naar zich toe, maar het creëren van kansen bleef voor de gasten een groot probleem. Alleen de topscorer in klasse 2H, Christophe Barrera, was koppend een keer dicht bij de gelijkmaker.
Na rust bleef Wilhelmina’08 de betere ploeg, maar de achterhoede van Volharding gaf niets weg. Toch kwam Wilhelmina uiteindelijk nog verdiend op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd pakte Jaap Litjens nog wel een kopbal van Pieter op den Kamp, twee minuten later moest de keeper zich gewonnen geven bij een inzet van Kevin Levoijannis, die een doorgekopte bal bij de tweede paal simpel kon binnen tikken: 1-1.
Volharding leek daarna de meest frisse indruk te maken, maar tot kansen leidde dat voor de equipe van trainer Stephan Sijbers niet meer.