Afbeelding

Dennis Schouten: 'Alles klopt bij JVC'

Voetbal 193 keer gelezen
CUIJK - Na zeven seizoenen Groenendijkse Kampen is Loosbroeker Dennis Schouten bijkans een soort van Mr. JVC verworden. De 31-jarige middenvelder maakte 'alles' mee in Cuijk en is blij nu in een positieve flow terecht te zijn gekomen met de club. Schouten: "Héérlijk. Na een stroef begin is het gaan lopen. We lieten ons niet gek maken door de valse start en nu krijgen we daarvoor de beloning."

Door: Willy Rooyakkers

Als zoon van Ad Schouten, jarenlang dé spits van WHV, was het logisch dat ook Dennis zijn eerste schreden op het veld in Loosbroek zette. Later verhuisde hij naar de jeugd van PSV om via TOP Oss bij JVC terecht te komen. "Maarten van Vugt was destijds actief bij de amateurs van TOP en bracht mij naar Cuijk waar hij zelf trainer werd. In het begin keek ik een beetje raar tegen JVC aan omdat mensen vertelden dat het geen warme club was. Na verloop van tijd begon ik echter te merken dat het tegendeel waar is. JVC is echt een superfijne vereniging met een hele goede organisatie." Elk jaar zijn er wel geruchten dat Schouten misschien wel in beeld zou zijn bij clubs als UDI'19 en Blauw Geel. Veghel en Uden liggen namelijk nog dichter bij zijn geboorteplaats. "UDI'19 lijkt mij ook een hele mooie club met hele fijne mensen. Verder dan een informerend gesprekje ben ik daar echter nooit gekomen want als ik mijn woord had gegeven aan JVC dan hield ik me daar aan. Verenigingen als UDI'19 en Gemert spreken mij in de regio echter ook aan. Zijn geweldige clubs."

[image=111021]

Wisselvalligheid is eruit
Ook ervaringsexpert Dennis Schouten weet niet precies waar het aan ligt waarom JVC nu beter draait dan de jaren ervoor. "Vorig jaar speelden we soms ook erg goed maar het was te wisselvallig. Dan wonnen we de ene week met 6-1 van Gemert om zeven dagen later bij UDI'19 met 1-0 te verliezen. We hebben nu Marcio Junquiera erbij gekregen die veel dreiging in zijn spel heeft en Wesley Meeuwsen is in vorm gekomen. Dat scheelt natuurlijk. Daarbij hebben we een ontzettend goede keeper in Bart Tinus. Jan van Deinsen is een trainer die ons goed aanvoelt. Hij is los en strak tegelijkertijd, hij voelt dat goed aan. Daarbij gaat hij voor de volle winst. Laatst bij Gemert stonden we in de rust met 1-1 gelijk en toen gaf hij al de opdracht om bij een niet gewijzigde stand twintig minuten voor tijd één op één te gaan spelen om voor de overwinning te gaan. Hij gaf daarbij aan dat er vooral kansen lagen bij Achmed El Allachi aan de rechterkant. Dat we dan uiteindelijk met 1-2 winnen door een goal van Achmed in de laatste minuut is natuurlijk schitterend. Ik weet niet wat het is maar alles klopt ineens bij JVC."

Lachen om trainers andere clubs
Ondanks de goede prestaties van JVC komt het opvallend vaak voor dat een trainer van een andere topklasser op weinig vleiende citaten wordt betrapt als het gaat over het spel van de Cuijkenaren. "Ja, dat valt ons ook op maar daar moeten wij echt keihard om lachen. Lachwekkend gewoon. Jan van Deinsen komt het ons ook vaak cynisch mededelen dat wij wederom met zeer zwak spel met 4-0 hebben gewonnen. Wat moet je ermee? Wij vinden het verder prima." Het is duidelijk dat Dennis Schouten momenteel lekker in zijn vel zit. "Ik ben wel gewend dat mensen mij soms zien als een speler die alleen maar hard kan lopen en het niet moet hebben van zijn verfijnde techniek. Ik denk dat ik een speler ben in de stijl van een Bakkal: iemand die inderdaad een goed loopvermogen heeft maar ook de ruimte ziet achter de verdediging. De positie die ik nu heb achter de spits ligt me wel. Ik probeer dan ook mijn doelpuntjes mee te pikken en dat lukt vrij aardig." Overigens doet hij zichzelf een beetje tekort want naast zijn overduidelijke atletische kwaliteiten kan Schouten echt nog wel een aardig balletje trappen. Zondag komt het sterke AFC Amsterdam naar Cuijk toe. "Een mooi affiche! Ik weet dat ze een goede ploeg hebben die bijvoorbeeld vorig seizoen Gemert nog compleet van de mat speelde in de nacompetitie. Aan de andere kant zegt dat niet alles want ik hoorde dat Hollandia hetzelfde deed met De Treffers maar toch verloor. Wij moeten genieten van de positie die we nu innemen want eigenlijk was handhaving ons oorspronkelijke doel. We zien wel waar we gaan eindigen."

Stand topklasse per 15-11-2010

1. FC Oss 11-24 (+9)
2. JVC Cuijk 11-23 (+13)
3. De Treffers 12-21 (0)
4. Argon 11-19 (-1)
5. AFC 12-18(+4)
6. Hollandia 11-17(+2)
7. Achilles'29 11-16 (+5)
8. VVSB 12-15 (-2)
9. FC Lienden 12-15 (-4)
10. EVV 11-14 (-2)
11. Gemert 13-14 (-4)
12. Haaglandia 12-13 (-2)
13. Quick'20 11-12 (-2)
14. FC Hilversum 11-10 (-5)
15. Baronie 11-8 (-11)
16. Dijkse Boys 0-0 (0)


Programma zondag 21-11-2010
14.00 uur
Argon - FC Oss
FC Hilversum - EVV
Quick'20 - FC Lienden
Haaglandia - VVSB

14.30 uur
Achilles'29 - De Treffers
Baronie - Hollandia
JVC Cuijk - AFC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant