Afbeelding

Avond acupunctuur bij rook- en eetverslaving

Gezondheid 74 keer gelezen
MILL - Fysiotherapeut en acupuncturist Marcel Peters uit Mill geeft iedere maand een voorlichtingsavond over acupunctuur in relatie tot de meest uiteenlopende klachten en gewoontes. Op woensdag 24 november staat acupunctuur bij een rook- en eetverslaving centraal.

Bijna 25 jaar geleden is Marcel Peters begonnen met acupunctuur. “Na mijn opleiding merkte ik dat je met fysiotherapie wel heel veel mensen kunt helpen, maar dat er toch altijd klachten zijn waarmee mensen zowel in de echte medische wereld als bij fysiotherapie van het kastje naar de muur werden gestuurd”, zegt de 50 jarige Marcel uit Mill.

Voordelen
Omdat Peters erg gedreven was om mensen toch te helpen, ging hij op zoek naar andere behandelwijze om naast of in combinatie met fysiotherapie wat te kunnen doen. Marcel zegt: “Met acupunctuur is echt heel veel mogelijk. Het is zelfs mogelijk om gedeeltes van je lichaam helemaal te verdoven zodat medische ingrepen of zelfs operaties plaats kunnen vinden zonder dat je er wat van voelt.” Dit gebruikt al sommige ziekenhuizen bij patiënten die niet onder narcose durven of kunnen. “Onlangs was er een zwangere vrouw met een stuitligging door een gynaecoloog naar me doorverwezen. Draaien met de hand van een baby is behoorlijk pijnlijk. Met acupunctuur heb ik de baby in de juiste ligging gekregen.”

Informatie
De avond over acupunctuur en een rook- en eetverslaving is op donderdag 24 november van 19.30 tot 21.00 uur. Deze voorlichtingsavond wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2b. Aanmelden voor deze avond kan via tel. 0485-451107 of info@fysiotherapiemill.nl.

[image=156151]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant