Afbeelding

Cursussen tekenen en schilderen bij Meander

Kunst en cultuur 143 keer gelezen
BOXMEER - Kunstencentrum Meander heeft een tweetal cursussen tekenen en schilderen waarin veel ruimte is voor het ontwikkelen van de eigen creativiteit. Het betreft de cursussen tekenen en schilderen ‘thema’ en ‘experimenteel’.

De cursus tekenen en schilderen ‘thema’ draait al jaren met groot succes. Het ontwikkelen van creatieve oplossingen en werken aan een eigen stijl is het doel van deze cursus. Er wordt in de inspirerende sfeer van een kunstzinnige werkplaats gewerkt. Door de opdrachten als thema aan te bieden heeft elke cursist de mogelijkheid om te werken zoals hij/zij dat zelf graag wil: figuratief of abstract en met een eigen keuze van materiaal en techniek. Dat maakt thematisch tekenen en schilderen tot een boeiend en inspirerend gebeuren. Docent Henri Elbers geeft als inleiding op elk thema groepsgerichte opdrachten. Daarna verwerkt elke cursist het thema op zijn/haar eigen manier uit. Iedereen leert van elkaar, beginner of gevorderde. De cursus is wekelijks op dinsdag van 19.30-22.00 uur in Cultureel centrum de Weijer in Boxmeer.

Experimenteel
In de cursus tekenen en schilderen ‘experimenteel’ ontdekken cursisten hoe de meest uiteenlopende technieken spannende combinaties kunnen opleveren. Er wordt gewerkt naar stilleven, portret, model, landschap, maar ook naar een idee of de fantasie.
De bijeenkomsten vinden om de veertien dagen plaats. De cursus is bij uitstek geschikt voor de gevorderde amateur kunstenaar, die zijn werk wil uitdiepen en mogelijk wil gaan experimenteren met combinaties van droge tekenmaterialen en natte verf- en inktsoorten. Bijna alle materialen zijn beschikbaar. De docent van de cursus is Nettie Mulder. Een ervaren beeldend kunstenaar, die zich meester mag noemen in haar werken met aquarel.
De cursus is op donderdag van 19.30-22.00 uur, tweewekelijks. Wie interesse heeft in een van bovenstaande cursussen kan verder kijken op www.kunstencentrummeander.nl. Er is de mogelijkheid om twee gratis proeflessen te volgen.

[image=156150]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant