Afbeelding

Waterstand Maas enorm gestegen

Algemeen 74 keer gelezen
LAND VAN CUIJK – De waterstand van de Maas is binnen één dag gestegen met ongeveer twee meter, aldus de laatste watermetingen van Rijkswaterstaat.

Bij de sluis in Sambeek (boven) stond het waterpeil maandagochtend nog op ruim 10 meter, dinsdagavond was dat bijna 12 meter. Ook bij de sluis van Grave (boven) stijgt het water flink. Van ruim 7 meter maandagochtend tot bijna 8,50 meter dinsdagavond.

[image=156132]

Het watergemaal Van Sasse in Grave pompt 11.000 liter water per seconde vanuit de Raam in de Maas om het overtollige water uit de doornatte Land van Cuijk snel af te voeren.

[image=156134]

In Cuijk is tot zondagochtend 8.00 uur deze maand al 129 millimeter regenwater gevallen. Dat is meer dan het dubbele van een gemiddelde novembermaand (65 tot 70 millimeter). De veerpont voer dinsdag ondanks het hoge water nog wel, zij het met enige vertraging.

[image=156135]

De veerpont in Vierlingsbeek is vanwege de hoge waterstand uit de vaart genomen. Volgens de waterschappen Peel en Maas (Noord- en Midden Limburg) en Aa en Maas (Noordoost-Brabant) zal de waterstand dinsdag en woensdag het hoogste peil bereiken.

[image=156136]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant