Afbeelding

Natte voeten voor heemschuur

Algemeen 37 keer gelezen
OPLOO – De nieuwe heemschuur van De Heerlykheit Plo, die op zondag 21 november officieel wordt geopend, is getroffen door fikse wateroverlast. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het water tot zo’n 5 cm hoogte in het pand gestroomd.


[image=154533]

Leden van de heemkring, die al weken bezig zijn met het inrichten van de expositieruimte, hebben zaterdagochtend in allerijl de reeds opgestelde materialen op tafels en de droge zolder weggezet. Het plan om zaterdag verder te gaan met de inrichting moest worden afgeblazen.

[image=154531]

Burgemeester
Burgemeester Marleen Sijbers, die voor het eerst in haar nog korte bestuursperiode in de gemeente Sint Anthonis werd geconfronteerd met hoogwater, bezocht zaterdagochtend met enkele bestuursleden van de heemkring de ondergelopen heemschuur.
Ze stak de heemkundigen een hart onder de riem en sprak de hoop uit dat het water snel zou mogen zakken. Zodat ze de inrichting kunnen voltooien en de voorgenomen opening, die de burgemeester zelf zal verrichten, over een week gewoon doorgang kan vinden.

[image=154532]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant