Afbeelding

Burgemeester Sijbers bezoekt overstroming bij watermolen

Algemeen 53 keer gelezen
OPLOO – Burgemeester Marleen Sijbers bezocht zaterdagmorgen in Oploo het gebied rond de watermolen dat door de overvloedige regenval van de voorafgaande nacht volledig was overstroomd.

[image=154528]

Rond middernacht stond het water al tot de rand van de kolk, het opvangbassin bij de watermolen, door de nachtelijke regenval (38 mm volgens een regionale weeramateur), stroomde het bassin over. De brandweer moest een deel van de Watermolenstraat voor het verkeer afsluiten.

[image=154529]

Bewoners van woningen in de Watermolenstraat en de Vloetweg richten met door de brandweer geleverde zandzakken en andere middelen dijkjes op, om te voorkomen dat het water hun huizen binnen zou stromen. Er kon overigens niet worden voorkomen dat bij enkele woningen de kelders volliepen.

[image=154530]

Poolshoogte
Burgemeester Marleen Sijbers, die de wateroverlast in de hele gemeente in beeld probeerde te krijgen, nam ook Poolshoogte in Oploo. Ze sprak met enkele bewoners van de overstroomde straten, trok de gummilaarzen aan en bezocht met enkele bestuursleden het overstroomde gebouw van de heemkring naast de watermolen. Dit gebouw wordt volgende week zondag in gebruik genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant