Afbeelding

Meander voert actie bij gemeentehuis

Muziek 41 keer gelezen
BOXMEER - Kunstcentrum Meander heeft vandaag actie gevoerd tegen de plannen van college van B en W om 75.000 euro extra te bezuinigen op het subsidiebedrag van Meander.

In het gemeentehuis lieten ongeveer honderd mensen hun stem luidkeels horen met muzikale optredens en spandoeken met leuzen als “Behoud Meander” en “Culturele stilte.. Is dat wat Boxmeer wil?”.

[image=154450]

Wethouder Willy Hendriks-van Haren van Boxmeer, die cultuur in de portefeuille heeft, benadrukte hoe belangrijk muziek is voor de gemeente Boxmeer. “We gaan in de raadsvergadering kijken naar andere oplossingen, want niemand kan zonder muziek.” De wethouder werd bij het aanhoren van het protest vergezeld door burgemeester Karel van Soest.

[image=154451]

Onzorgvuldig
Han Eygenraam, directeur van de Meander, noemde het bezuinigingspakket van gemeente Boxmeer 'onzorgvuldig'. “De bezuinigingen tasten op korte termijn de organisatie als geheel aan en zet het voorbestaan van Meander op losse schroeven.” Het bestuur en de directie van Meander hebben eerder bij vijf andere gemeenten aangegeven wel begrip te hebben voor de bezuinigingen die deze doorvoeren.

[image=154453]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant