Afbeelding

JVC Cuijk zondag zonder Wesley Meeuwsen

Voetbal 39 keer gelezen
CUIJK - De man in vorm bij JVC Cuijk is momenteel aanvalsleider Wesley Meeuwsen. Als team zijn de Cuijkenaren ook al bezig aan een ongenaakbare serie wedstrijden. Meeuwsen zal zondag echter in Hoorn bij Hollandia ontbreken. De Bosschenaar moet namelijk werken op de Drunense koopzondag als verkoper in een electronicazaak.

[image=154429]

Wesley Meeuwsen: "Ja, het is niet anders, ik kan hier echt niet onderuit." De verwachting is dat Ferdy Akankan daarom weer eens zijn kicksen mag onderbinden als diepste spits. "Dat is een zaak van de trainer. Misschien gaat hij wel met twee spitsen spelen, ik zou het niet weten." Hoe dan ook heeft Meeuwsen dit jaar een gedaanteverwisseling ondergaan. Vorig seizoen was hij namelijk nog behoorlijk aan het kwakkelen, werd vooral ingezet als linkerspits terwijl hij van huis uit een echte centrumspits is. "Ja, daar kwam ik niet tot mijn recht. Ik heb het daar ook vaak met de trainer over gehad maar hij vond dat ik dit in het belang van het elftal moest doen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik getwijfeld heb om in Cuijk te blijven."

Knieblessure
Een jaar of vier geleden maakte Wesley Meeuwsen een stormachtige entree in de toenmalige hoofdklasse als veelscorende spits van OJC Rosmalen. Op dat moment was de komeetachtige ontwikkeling van de jonge nummer negen er mede debet aan dat de Rosmalense ploeg een enthousiaste entree maakte op het hoogste amateurniveau. Een ernstige knieblessure gooide echter roet in het eten. Meeuwsen was er lang uit en daarna kwam hij niet meer terug op zijn oude niveau. Ook niet na zijn vertrek naar JVC Cuijk. Tot nu. "Ik benader nu weer mijn oude vorm maar ik ben wel al langer weer helemaal fit. JVC speelt ook anders dan het OJC van toen. Destijds speelde ik er meer 'onder', had ik nog een Arda Havar of Michael van Rijn voor me. Nu ben ik de nummer negen in een ander systeem, ben nu ook het aanspeelpunt. In het begin stond ik nog wel eens op een eiland maar nu wordt er beter bijgesloten. Het is makkelijker voetballen als er snel een tweede man bijkomt. Ik moet toegeven dat het vooral de laatste weken echt lekker gaat. Afgelopen zondag lag de bal er al snel weer lekker in bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd waar we dit jaar gaan eindigen."

Programma topklasse
FC Oss - FC Hilversum
Achilles'29 - Argon
AFC - De Treffers
Hollandia - JVC Cuijk
VVSB - Baronie
Gemert - Haaglandia
FC Lienden - Dijkse Boys
EVV - Quick'20

[image=154139]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant