Afbeelding

Reinold Wiedemeijer bij Volharding

Sport 132 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Profscheidsrechter Reinold Wiedemeijer houdt op maandag 15 november een presentatie in het clubhuis op sportpark Soetendaal. De Boxmeerse arbiter (43) komt op uitnodiging van voetbalvereniging Volharding naar Vierlingsbeek.

[image=154324]

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, voetbalde voor de amateurclubs SV Meerlo (tegenwoordig fusieclub SV United), SV Venray en profclub Helmond Sport. Voor zijn presentatie gebruikt Wiedemeijer gebruik van veel videobeelden. Hij vertelt over wat er bij komt kijken om op profniveau scheidsrechter te zijn. Wanneer trekt een scheidsrechter een gele of rode kaart? Hoe is de omgang met de spelers binnen de lijnen en hoe verloopt de communicatie met de officials langs het veld. Bezoekers kunnen hun mening geven en vragen stellen.

[image=154323]

Werving
De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de actie waarbij de Vierlingsbeekse vereniging voetbalscheidsrechters koestert en mensen tracht te motiveren het 'vak'te gaan beoefenen. Het lukt Volharding nog steeds om de wedstrijden van de lagere jeugd- en seniorenteams te laten leiden door eigen scheidsrechters. Met de actie speelt Volharding in op het streven van de KNVB om in de nabije toekomst bij alle wedstrijden een gediplomeerde scheidsrechter aan te stellen. Een onlangs opgerichte commissie prbeert het plan structuur te geven.

[image=154322]

In het laatste deel van de avond gaat Jan Hellegers van scheidsrechtervereniging Horst-Venray onder andere in op de werving van scheidsrechters.
De bijeenkomst is voor leden maar ook buitenstanders zijn hartlijk welkom.






Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant