Afbeelding

Afscheid Wiel van Dijk

Algemeen 80 keer gelezen
SINT ANTHONIS – Vele tientallen togen zaterdag naar het gemeentehuis van Sint Anthonis, waar Brandweer Land van Cuijk de vertrekkende brandweercommandant Wiel van Dijk een afscheidreceptie had aangeboden. Een bijzonder gebaar was de vendelgroet die het gilde van Sint Anthonis verzorgde.

Wiel van Dijk (63) is een brandweerman in hart en nieren. Maar liefst veertig jaar was hij actief in het gemeentelijke korps. Hij begon destijds als vrijwilliger in het korps van de gemeente Oploo c.a. De voormalige aannemer was behalve brandweerman ook technisch actief op het gebied van bouw- en woningtoezicht. Bij de gemeentelijke herindeling promoveerde Van Dijk naar de functie van commandant van de brandweer Sint Anthonis, welke taak hij sinds 2002 fulltime vervult.

Opvolger
Wiel van Dijk wordt per 1 november als postcommandant in Sint Anthonis opgevolgd door Werner van Sambeek uit Sint Anthonis. In het dagelijks leven runt hij samen met zijn partner Rian Weemen het communicatiebureau RW Tekst & Publicatie. De post Sint Anthonis is overigens een van de negen brandweerposten van het korps Brandweer Land van Cuijk, welke vanaf 1 januari 2011 onder een paraplu opereert.

[image=154311]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant