Afbeelding

Valuwe ziet Aldi graag komen

Algemeen 94 keer gelezen
CUIJK – Bewoners van De Valuwe zijn het zat dat er nog steeds geen nieuwe supermarkt is in deze Cuijkse wijk. Om het gemeentebestuur tot meer actie aan te sporen, stellen buurtbewoners het college voor om de Aldi in het centrum te verhuizen naar het leegstaande winkelpand aan het Valuweplein.

In een handtekeningenactie, die door negenhonderd mensen is ondertekend, dringen de aanbieders uit Cuijk-noord aan op een verhuizing van de Aldi in de Kaneelstraat naar het pand waar tot eind 2009 de Jumbo van Joop Bosmans was gevestigd.
Een poging om onder de naam Metroplaze een winkel te starten strandde deze zomer. Metroplaze, dat niet was aangesloten bij een inkoopcombinatie, kon vanwege de hoge prijzen binnen drie maanden de deuren weer sluiten.

Steun
Een Aldi zou volgens de initiatiefnemers prima passen op deze locatie omdat in De Valuwe veel mensen wonen met een smalle beurs. Het college heeft de aanbieders gezegd “dat dit als steun gezien wordt voor een gesprek dat volgende week met Aldi en gemeente gevoerd wordt”, staat in een notitie die burgemeester en wethouders maandag stuurden naar de leden van de gemeenteraad. Het college meldt verder bereid te zijn om mee te denken over een verplaatsing van de Aldi supermarkt naar de Valuwe.

[image=154310]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant