Remise in Kuukse derby

Sport 58 keer gelezen
HAPS - Medekoploper Hapse Boys heeft de derby in 4H tegen promovendus Vianen Vooruit niet kunnen winnen. In Haps werd het 1-1.

[image=154182]

Hapse Boys was in eigen huis voor de pauze de betere ploeg. De Boys deden zichzelf tekort door de scoringsmogelijkheden onbenut te laten. In het openingskwartier creëerden de gastheren drie goede kansen. Thijs Kemperman en Joost van de Groes hadden hun vizier niet scherp staan. De thuisclub voelde zich in de 35 minuut bestolen toen de leidsman een handsbal in het Vianense strafschopgebied negeerde.

[image=154183]

Vlak na rust zetten de gasten brutaal druk op de Hapse defensie en werd doelman Dirk Thijssen voor het eerst echt op de proef gesteld. In de 60e minuut namen de Boys eindelijk de verdiende voorsprong Op aangeven van Thijs Kemperman wist Joost van de Groes Vianen-keeper Tom Hopman van zo’n 20 meter te passeren met een geplaatst schot. De gasten kwamen snel langszij. Vijf minuten na de openingstreffer was het Sjoerd Martens die de roodwitte aanhang liet juichen. De gelijkmaker kwam het spelniveau niet ten goede. Doelkansen ontstonden uit spelhervattingen maar leverden weinig rendement op. Joost van de Groes wist weliswaar nog met een kopbal in de 90e minuut de doelpaal te treffen maar daarmee zou Hapse Boys op basis van hun matige tweede helft teveel hebben gekregen. Vianen Vooruit wist op basis van hun tegenspel in de tweede helft een verdiend punt mee naar huis te nemen, en vierde dit als een overwinning.