Omgekeerde wereld bij Achates-Festilent

Sport 90 keer gelezen
OTTERSUM - Op een zwaar veld in Ottersum heeft Achates haar vierde competitienederlaag geleden tegen Festilent uit Zeeland. De blauwwitten zegevierden tegen de verhouding in met 3-1. Achates was de betere partij maar verzuimde de gasten de definitieve nekslag toe te brengen aan de gasten uit Zeeland.
.
Achates begon slordig en leed veel (onnodig) balverlies. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden voor Festilent. In het restant van de eerste helft ontspon zich een echte wedstrijd waarin Achates het beste voetbalde en ook het meest aanspraak mocht maken op de voorsprong. Die kwam er in de 35e minuut toen Coen de Jager in tweede instantie scoorde uit en voorzet van Niek Schoofs Achates probeerde tevergeefs de voorsprong nog voor de rust te verdubbelen. Ook na rust domineerde Achates de wedstrijd. Een inzet van Jan Pouwels werd van de lijn gehaald en een doelpunt van Coen de Jager werd wegens duwen afgekeurd door scheidsrechter Van Santen uit Oss. Festilent stelde daar bitter weinig tegenover maar de gasten sloegen in de slotfase wel ongenadig toe. Uit twee spelhervattingen zette Peter Jacobs het spelbeeld op zijn kop: 1-2. Niek Schoofs was namens het wanhopige dicht bij de gelijkmaker. Invaller Jasper van de Berg bepaalde de eindstand in blessuretijd op 1-3.