Afbeelding

Regio-orkest ROB op de Amerikaanse toer

Muziek 46 keer gelezen
MILL – Het regio-orkest Oost-Brabant (ROB) werkt hard aan het repertoire voor de nieuwe concertreeks. Het orkest treedt in december drie keer op tijdens uitwisselingsconcerten met andere muziekkorpsen uit de regio. De concerten staat gepland voor 4, 11 en 12 december.

Sinds september repeteren de muzikanten al maanden op vrijdagavond in Mill. Deze week worden de puntjes nog eens extra op de i gezet tijdens een repetitieweekeinde. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag zijn de muzikanten dan bijeen om gezamenlijk en in aparte groepen de stukken door te nemen.

Amerikaanse toer
Het regio-orkest gaat in deze vierde concertreeks op de Amerikaanse toer. Het repertoire is soms herkenbaar, maar voor het merendeel zal het erg verrassend zijn voor het publiek. Niet alleen Disneytunes zijn te horen, maar ook moderne herkenbare harmoniemuziek. Voor de muzikanten zelf is het in elk geval een muzikaal avontuur, ze moeten er vol tegen aan.

Projectmatig
Het orkest, dat projectmatig muziek instudeert, heeft muzikanten uit het Land van Cuijk, Rijk van Nijmegen en de regio Gemert-Zeeland. De meeste muzikanten zijn in hun eigen plaats lid van de plaatselijke muziekvereniging. De muzikale leiding is in handen van Bart van Zutven, die als dirigent ook de harmoniekorpsen leidt van diverse orkesten en van het succesvolle Vierdaagse-orkest.

[image=153835]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant