Afbeelding

Open dag vrouwencentrum Dunya

Algemeen 148 keer gelezen
BOXMEER – Het internationaal vrouwencentrum voor allochtonen en autochtonen Dunya houdt op zondag 7 november een open dag in Boxmeer. Op deze dag verwelkomt het vrouwencentrum zowel vrouwen als mannen om onder het genot van hapjes een kijkje te nemen in het pand en zich te laten informeren over de activiteiten die het vrouwencentrum organiseert.

Het in Boxmeer gevestigde centrum biedt allochtone vrouwen die weinig contact hebben met de buitenwereld een plek waar ze hun ervaringen kunnen delen met andere vrouwen. Ook krijgen vrouwen hier de kans om zich verder te ontwikkelen door deelname aan activiteiten, zoals een uur lang Nederlands spreken of kooklessen, waarbij elke week een gerecht uit een ander land wordt gekookt. “Voor zover ik het heb gezien lopen er in en rond Boxmeer heel wat vrouwen die veel potentie hebben om het ver te schoppen”, aldus Monique Langerveld. Volgens Monique, die voorzitter is van Dunya, doen deze vrouwen hier zelf te weinig aan. “Allochtone vrouwen hebben ook baat bij een plaats waar ze zich veilig voelen en niet aangekeken worden door mannen”, legt de voorzitter uit. Dit komt volgens haar ook omdat velen van hen in een islamitisch land zijn opgegroeid, waarbij het aankijken door mannen niet binnen de normen en waarden valt.

Vooroordelen
Monique merkt in haar eigen vriendenkring hoe weinig contact autochtone vrouwen hebben met vrouwen uit andere culturen. “Juist in deze tijd is het noodzakelijk dat we de ‘vooroordelen’ aanpakken van zowel de autochtone en allochtone kant”, stelt de voorzitter. Daarom organiseert stichting Dunya al langer activiteiten waarbij autochtone en allochtone vrouwen contacten met elkaar (kunnen) aanbinden. Zo ontmoeten vrouwen van een andere afkomst één keer in de maand vrouwen van de Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO), waarbij ze over relevantie thema’s als gezondheidszorg praten.

Open dag
De open dag is op 7 november van 14.00 tot 16.30 uur in het pand van Stichting Dunya aan de Bernhardstraat 14 in Boxmeer. Voor meer informatie kijk op http://www.dunya-boxmeer.nl/.

[image=153834]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant