Toxandria zegeviert in derby

Voetbal 121 keer gelezen
RIJKEVOORT – Dit weekend stond de ouderwetse derby tussen Toxandria uit Rijkevoort en DSV uit Sint Anthonis gepland. Het was prachtig voetbalweer en er waren veel bezoekers op sportpark Kampzicht. De thuisclub trakteerde zijn eigen toeschouwers, ondanks een fel aandringend DSV, op een overwinning van 2-1.

In een spannende wedstrijd ging de thuisclub fel van start en in de eerste minuut leek Toei de score te openen. Maar hij werd onderuit gehaald, waarna Ron van den Heuvel vanaf de penaltystip de thuisploeg op een voorsprong bracht. De thuisclub ging goed door en na negen minuten was het alweer raak. Een dieptepass van Luuk van Sambeek werd door Twan Dekkers over de Sint Tunnisse doelman gestift. Toxandria speelde sterk, maar na een kwartier verliet de centrale middenvelder Luuk van Sambeek geblesseerd het veld. Toen een paar minuten later ook linksachter Ron van den Heuvel geblesseerd uitviel leek de thuisclub nog een zware wedstrijd tegemoet te gaan. Maar DSV werd nauwelijks ruimte gegeven, zodat de voorsprong tot aan de rust vrij eenvoudig overeind bleef.

Spannend
Na de pauze gebeurde er niet veel totdat in de 69e minuut een doelpunt van Toxandria werd afgekeurd door scheidsrechter Van Melis. De gasten zetten nog eens flink aan; de Toxandria-verdediging had hier moeite mee. Het was uiteindelijk aanvoerder Stefan Verberk die in de 75e minuut de achterstand tot 2-1 verkleinde. Het laatste kwartier verliep onder hoogspanning. De Toxandria-doelman voorkwam tweemaal de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg ook nog een aantal kansen, maar ook Toxandria lukte het niet het net te vinden.