Afbeelding

Nick Peters geridderd

Algemeen 132 keer gelezen
OTTERSUM – Bij gelegenheid van zijn afscheid als sectordirecteur van SO-VSO Mikado in Gennep werd Nick Peters donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd hem namens de konigin uitgereikt door burgemeester Marlies de Loo van de gemeente Gennep. Dat gebeurde in café Dichterbij in Ottersum.

Inzet
De 63-jarige in Gennep woonachtige Nick Peters leidde jarenlang SO-VSO Mikado, een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). De burgemeester roemde hem vanwege zijn jarenlange inzet voor kinderen met een verstandelijke beperking. “Ik besef nu pas dat ik zoveel betekende voor de gemeenschap”, sprak de verraste onderwijsman. In zijn laatste schoolweek was er een heel feestprogramma met diverse activiteiten voor kinderen. Ter afsluiting werd hij, zittend als kapitein in een roeiboot, omgekleed tot gewone burger.
Nick Peters heeft zich verder op veel terreinen ingezet voor de gemeenschap. Zo was hij bloeddonor, bestuurslid van basisschool Maria Goretti in Gennep, vorst van de carnavalsvereniging van St. Augustinus en collectant van de Nederlandse Hartstichting.

[image=153824]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant