Afbeelding

Meer zwarte pieten naar Son en Breugel

Algemeen 59 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Ook dit jaar heeft Sint Nicolaas weer een bezoek aan Son en Breugel gepland in zijn drukke agenda. Samen met zijn trouwe pieten meert hij zondag 14 november om 14.00 uur aan bij de kade van de haven van het Wilhelminakanaal.

[image=153819]

Na de feestelijke intocht, die begeleid wordt door de plaatselijke fanfare Pro Honore et Virtute, ontvangt burgemeester Gaillard de goedheiligman omstreeks 15.00 uur op het bordes van het gemeentehuis. De Sint neemt vervolgens ruim de tijd om de kinderen toe te spreken en hun verlangens aan te horen. “Hij heeft immers Son en Breugel in zijn hart gesloten na het succesvolle benefietdiner”, geeft het Sint-Nicolaascomité aan. “Hij heeft zelfs beloofd om dit jaar al met een groter aantal zwarte pieten naar Son te komen!” De zwarte pieten staan nu al te popelen om voor wat spektakel te zorgen in Son en Breugel. Het Sint-Nicolaascomité van Son en Breugel bestaat ongeveer 85 jaar, wat betekent dat de Sint al die jaren al op een waardige wijze in het dorp wordt ontvangen. Ieder jaar brengt dit ook kosten met zich mee voor onder andere de kleding, verzekeringen, vergunningen en de bijna 450 kilo strooigoed. De intocht kan dan ook alleen doorgang vinden met de steun van bedrijven, winkeliers en giften van particulieren.

Geïnteresseerden kunnen een bijdrage storten op rekeningnummer 1482.98.168 van de Rabobank ten name van het Sint-Nicolaascomité. De organisatie bedankt alle gevers alvast voor hun bijdrage.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant