Achates verliest maar tankt zelfvertrouwen

Sport 81 keer gelezen
OTTERSUM/CUIJK – Tweedeklasser Achates heeft niet voor een bekerstunt kunnen zorgen. Topklasser JVC Cuijk, dat een aantal vaste spelers en trainer Jan van Deinsen vrijaf had gegeven, zegevierde in Ottersum eenvoudig met 1-3.

[image=153346]

Achates-trainer Rutger Schuijffel had zijn manschappen vooral meegegeven te genieten van deze wedstrijd en vooral zelfvertrouwen op te doen voor het restant van de competitie. En de ploeg uit Ottersum slaagde in die opzet. Achates ging voortvarend van start. JVC, met spits en clubman Ferdi Akankan als gelegenheidsaanvoerder, was wellicht toch wat verrast en leed in de eerste minuten veel balverlies. Toch kwamen de Cuijkenaren uit het niets op voorsprong, toen middenvelder Ali Gencalioglu keeper Gerwin Noy vanaf 20 meter met een schot verraste. Achates liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen en greep dapper het initiatief. Met name in de duels was Achates het jeugdige elftal uit Cuijk de baas. Echte kansen leverde het veldoverwicht niet op al waren Coen de Jager en Jan Pouwels een paar keer dicht bij de gelijkmaker. In de 27e minuut kreeg Achates dan toch loon naar werken. Jan Pouwels werd de diepte in gestuurd door Coen de Jager en rondde bekwaam af en liet daarbij keeper Timo Arts kansloos.

[image=153347]

In een aantrekkelijk restant van de eerste helft werd niet meer gescoord. Na rust was er direct een kans voor invaller Freek Kerkhoff. Zijn schot werd van richting veranderd en viel bovenop de lat. Naar mate de tijd verstreek werden de ruimtes steeds groter en kreeg Achates moeite het spel van JVC te volgen. Een individuele actie van rechterspits Rik Reniri leverde in de 58e minuut de voorsprong op voor de gasten. Tien minuten later moest Achates verder met tien man nadat rechtsback Brian Lamers voor een felle tackle de rode kaart kreeg. De Cuijkse invaller Stan Broenland strooide nog zout in de wond en bepaalde de eindstand op 1-3. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de topklasser uit Cuijk. Achates kan moed putten uit het vertoonde spel en het lijkt een kwestie van tijd dat het spel ook beloond gaat worden met punten.

[image=153345]

In de competitie zondag de uitwedstrijd tegen promovendus en hekkensluiter in 2H, VV Baarlo op het programma. Een overwinning voor Achates zou erg goed uitkomen en een plaats in de brede middenmoot opleveren.