Afbeelding

Heijen: naast lasten ook lusten

Politiek 75 keer gelezen
HEIJEN – De gemeenteraadsverkiezingen in de drie noordelijkste gemeenten van Limburg staan voor de deur. Kiezers uit Mook en Middelaar, Gennep en Bergen gaan op woensdag 24 november naar de stembus. De verkiezingskoorts loopt langzaam maar zeker op. Wat zijn de politieke items, wie zijn de kandidaten voor de gemeenteraad, komt de gemeentelijke herindeling er en hoe belangrijk achten de partijen de ontwikkelingen in de kernen?

In de meest zuidelijke Gennepse kern Heijen is de roep om leefbaarheid al jaren hoorbaar. Sinds de oprichting van de werkgroep en dorpsvereniging Hèjje Mojjer doet het dorp in menig opzicht van zich spreken.

Dorpsvereniging
Heijenaren Frans Storms en Pierre Hendriks waren de mannen die het vuurtje aanwakkerden. Samen met een groep dorpsgenoten zetten zij zich in voor een leefbaarder Heijen. Het resultaat is de realisatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) Heijen. Er zijn sinds de presentatie de nodige zaken gerealiseerd. “De website en het vernieuwd dorpsblad verbeteren de communicatie in het dorp, het dorpsfeest wordt een jaarlijks evenement en voor de wandelaars zijn er ommetjes aangelegd”, zegt Storms.

Zorgen
De ontwikkelingen omtrent het Regionaal Overslagcentrum baren de Heijenaren zorgen. “Wij willen graag overal over meepraten. We hebben de indruk dat wij in Heijen de lasten hebben en veel minder de lusten”, zegt Frits Basten. “Ook over bedrijventerrein De Brem hebben we onze mening geventileerd maar van invloed was dat niet”, aldus Harry Brons, “We proberen ons constructief op te stellen en willen niet in de indruk wekken alleen maar commentaar te kunnen geven. We willen niet geruisloos mee in de vaart der volkeren”,

Wensen
Dat er geluisterd wordt naar de Heijense inbreng, blijkt wel uit het feit dat het plan voor een dorpsplein op het ‘Wozoco-terrein’ aan de Hoofdstraat serieus genomen wordt. “We hebben nog meer ideeën zoals het fietspad langs de snelweg A77 richting Boxmeer. Dat levert veel gemak op voor de scholieren en is goed voor de fietsrecreatie. De gemeenteraad heeft jaren geleden mijn motie daarover aangenomen. Het wordt tijd dat er iets mee gedaan wordt”, besluit Basten.

[image=153182]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant