Montagnards beslist derby

Voetbal 60 keer gelezen
SIEBENGEWALD – Zondag stond de burenstrijd tussen Stormvogels’38 uit Siebengewald en Montagnards uit Bergen gepland. Stef Gramser van de club uit Bergen was de uitblinker met twee doelpunten en een assist. De derby werd met 3-1 beslist in het voordeel van de uitploeg.

De club uit Bergen ging fel van start in de beginperiode. De thuisploeg had vooral moeite met de snelle aanvallers van Montagnards. Maar de echte kansen bleven uit tot halverwege de eerste helft. Dominique Pecasse kopte in de 28e minuut de bal op de paal en het was Stef Gramser die alleen op keeper Mario Willems afkwam. De doelman van Stormvogels’38 wist de bal te keren.

Afstandschot
In de 38e minuut was er reden voor een feestje voor de spelers van winnende team, nadat een afstandschot van uitblinker Stef Gramser in de lange hoek van het Stormvogelsdoel belandde: 0-1. Binnen twee minuten wist de thuisspelende ploeg echter de achterstand recht te zetten door een afstandschot van Bart Seegers.

Evenwicht
De tweede helft was het grootste gedeelte in evenwicht, toch waren de beste kansen voor Montagnards. Het duurde tot de 80e minuut voordat de uitploeg via Dominique weer een kans kreeg, maar deze kans werd om zeep geholpen doordat hij de bal half raakte.

Slotfase
De derby van de week leek dan ook gelijk te eindigen, maar daar wilde Stef Gramser niets van weten. Acht minuten voor einde speeltijd bracht hij met een solo de ploeg uit Bergen naar een voorsprong. Montagnards was echter niet tevreden en bleef aanvallen. Het was uitgerekend Stef Gramser die met een assist zijn ploegmaat Bart van Mill bediende. Deze liet met een schot de doelman van de thuisploeg kansloos 1-3.