Afbeelding

'Situatie gemeente niet gewijzigd'

Politiek 49 keer gelezen
MOOK EN MIDDELAAR - “De financiële situatie van de gemeente Mook en Middelaar is niet anders dan voorheen”, opent wethouder Geertjan Wienhoven. Wie denkt dat de wethouder gebukt gaat onder de precaire situatie van de gemeente heeft het mis.

Toch maakt de Molenhoekse schatbewaarder van de gemeente Mook en Middelaar het feit dat er flink gesneden moet worden.

Niby
Onlangs was Wienhoven nog te zien bij het NOS Journaal. In een nieuwsitem over de benarde financiële positie van kleine gemeenten sprak hij namens de gemeente Mook en Middelaar. “Ik heb een uiteenzetting over de subsididiereductie bij BiblioPlus gegeven. Ook hier moet bezuinigd worden, hoezeer ik de organisatie ook waardeer. Ik vind dat we ondanks dat we de geldkraan een eind dichtdraaien constructief meedenken.” De ‘not in my backyard (niby) politiek’ die de gemiddelde burger hanteert geldt ook voor deze kwestie. Wienhoeven: “Iedereen klaagt over de bezuinigingen maar niemand wil offers doen. Geen burger wil jaarlijks meer betalen voor het in stand houden van de bieb of het plegen van onderhoud aan wegen en plantsoenen.”

Gevolgen
Toch zullen de inwoners van de gemeente de economische perikelen de komende jaren voelen. “In 2011 valt het nog enigszins mee. De korting op de algemene uitkering loopt vanaf 2012 van 5 % op tot 15 % in 2014. De algemene uitkering is bestemd om het wettelelijke beleid uit te voeren”, zegt Wienhoven. Of de gemeente de komende jaren nog projecten zoals het MFC in Middelaar en de Bredeschool in Molenhoek kan oppakken valt te bezien. “Met creativiteit hopen we het centrumplan Mook te anders realiseren.Maar het wordt moeilijk.”

[image=153169]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant