Afbeelding

Jongens Martinusschool na halve eeuw samen

Algemeen 80 keer gelezen
GENNEP - Als klasgenoten sloten Gennepenaren Paul Wessels, Grad Noij , Ger Noy en de tegenwoordig in Kranenburg (D) wonende Gerard Groenendijk ruim een halve eeuw geleden hun tijd op de Gennepse Sint Martinusschool af. De vier besloten enkele jaren geleden een reünie te houden. Na een lange zoektocht volgt op zaterdag 13 november een weerzien met oud-klasgenoten.

Van de school, die op de hoek van de Brugstraat en ’t Straatje stond, zijn nog slechts enkele fundamenten zichtbaar maar herinneringen zijn er beslist genoeg

Geen archief
Het idee voor de reünie ontstond bij het eeuwfeest van voetbalvereniging Vitesse’08 uit Gennep, enkele jaren geleden. De initiatiefnemers vergaderden sindsdien regelmatig, al was een bezoek aan Gerard Groenendijk geen sinecure. “Gerard woont in Kranenburg, net over de grens. Het is dat hij daar zo goed bekend is, anders hadden we het adres nooit gevonden”, grapt Grad Noij.
Aan hand van een oude foto werden de klasgenoten benaderd. Dat was lastig omdat er twee klassen tegelijkertijd gefotografeerd werden. “Maar we wisten bij de meeste gezichten een naam te herinneren”, zegt Paul Wessels. Het achterhalen van de adressen was een ander verhaal. “Het archief van de Martinusschool is verdwenen! Dat bleek kort na de fusie van de Sint Martinusschool en de Maria Gorettischool te zijn vernietigd.”

Uitnodiging
Desondanks werden veel oud-klasgenoten gevonden. “We missen nog het adres van Toon van Loon en Alex Deters. Helaas zijn er van de 79 leerlingen die in 1953 in de eerste klas begonnen al twintig overleden”, zegt Gerard Groenendijk, “Bij hen staan we zaterdag 13 november even stil.” Van de partij is zeker meester Jan Dimmers. “Hij liet onmiddellijk weten graag te komen. Van een enkele leerling verwacht hij nog steeds wat strafwerk”, lacht Wessels.
De reünie begint zaterdag 13 november om 14.00 uur in café De Dragonder aan de Spoorstraat in Gennep. Op het programma staan onder andere een stadswandeling met bezichtiging van het stadhuis, de pas heropende Sint Martinustoren en de crypte van de Martinuskerk. Bij terugkeer in De Dragonder wacht een buffet.
Voor aanmeldingen: Paul Wessels, tel. (0485) 51 25 80 en Grad Noij, tel. (0485) 51 17 59.

[image=153166]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant