5e klasse: Periodetitel SES een feit

Voetbal 63 keer gelezen
BEUGEN - SES is periodekampioen na een 0-3 overwinning op VIOS'28. De hekkensluiter werd op een 0-3 nederlaag getrakteerd en daarna was het feest in het Langenboomse kamp.

De ongeslagen koploper kwam na twintig minuten al met tien man te staan tegen VIOS'38. Doelman Rensco van Katwijk kreeg rood en werd vervangen door jeugddoelman Raoul van Dongen. Die deed het de rest van de wedstrijd naar behoren. Met rust stond het nog 0-0, maar in het tweede bedrijf gaf SES gas. Robin Aalbers toonde zich belangrijk door vlak na rust te profiteren van een misverstand bij VIOS'38: 0-1. Tijn Cuppen zorgde voor de 0-2, toen hij alert reageerde op een bal die via de paal terug in het veld kwam. Uiteindelijk bepaalde Gert-Jan van der Horst de eindstand op 0-3.

[image=152813][image=152814][image=152815]

5e klasse H:
DVG kan de eerste periodetitel ook niet meer ontgaan. De koploper uit Liempde heeft drie punten voorsprong op runner-up Ravenstein en een veel beter doelsaldo. In 7 wedstrijden scoorde de ploeg al 23 keer. Toch stelde DVG zondag teleur. Op eigen veld kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen OVC'63. Ravenstein klom weer een plaatsje dankzij de puntendeling tegen SBV (1-1). De mannen van trainer Peter van Orsouw gaan op de ranglijst SDDL voorbij (dat nog wel een duel mag inhalen). De club uit Demen verloor met 3-2 bij GVV'57. De Gravenaren wonnen zodoende hun tweede wedstrijd op rij en zijn daardoor geen hekkensluiter meer. RKVV Keldonk heeft de onderste regionen voorlopig verlaten. In Wijbosch werd WEC met 2-4 aan de kant gezet.