Afbeelding

Astrantia kan niet zonder Albert Lemmen

Sport 94 keer gelezen
BOXMEER – In rubriek De Sluitpost in nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave staat dit seizoen de trouwe supporter en clubman in de schijnwerpers. Deze week is dat Albert Lemmen, de 'twaalfde man' van sportvereniging Astrantia. Hij staat wekelijks langs de lijn bij de Middelaarse voetbaltrots.

[image=152633]

In het vlaggenschip van Astrantia is de familie van de voormalige aannemer goed vertegenwoordigd. “Mijn kleinzoons Willem, Herman en Hans spelen in het eerste", zegt de 86-jarige supporter, die naar eigen zeggen buiten de lijnen beter gedijde dan erbinnen. “Mijn carrière als speler in het tweede duurde niet zo lang. Ik ben vervolgens elftalleider geworden. Ook werd ik vlak na de oorlog penningmeester en secretaris bij Astrantia. Later nam ik de totoformulieren in.” De vereniging profiteerde dankbaar van Alberts vaardigheden als timmerman. “Ik timmerde banken waarop menig toeschouwer bij de korfbal- en voetbalafdeling het gezeten.”

[image=152632]

Hoogtepunt bij Astrantia vindt Albert Lemmen het kampioenschap in de afdeling Nijmegen in de jaren ’80, al was hij zelf op dat moment in nog hogere sferen. “Op het moment dat we kampioen werden maakte ik met de Nijmeegse aannemersbond een reis naar Canada. Oud-voorzitter van NEC, aannemer Henk van de Water feliciteerde me met het kampioenschap. Eenmaal thuis heb ik het feest meegevierd.” De trouwe supporter ziet dat Astrantia dit seizoen een stuk beter presteert. “We hebben een goed stel. Ik denk dat we 20 goals tegen krijgen. Onze keeper is goed, hij houdt 10 keer de nul.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant