Afbeelding

Van Deinsen: 'Groei JVC mag nog niet stoppen'

Voetbal 51 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk is de laatste weken goed bezig. Hoogste tijd om aan trainer Jan van Deinsen te vragen of hij tevreden is met de ontwikkeling van zijn team. Zondag komt FC Lienden in Cuijk op bezoek.

Door: Willy Rooyakkers
Foto's www.peterkuijpers.nl


[image=152588]

Op de vraag of hij van mening is dat het beter met zijn ploeg gaat dan een maand of wat geleden reageert Jan van Deinsen op zijn bekende laconieke manier. Van Deinsen: "We hebben meer punten he? Ik vind dat we voor iedereen een lastige tegenstander moeten zijn. Ik heb het woord 'taai' zelfs in de mond genomen. Na afloop zeggen tegenstanders vaak dat ze tegen de minste ploeg tot nu toe hebben gespeeld. Ik heb daar geen moeite mee als wij de punten maar pakken." Drie weken geleden repte men in Groesbeek zelfs van het feit dat JVC een punt zou hebben gestolen bij Achilles'29. "Dat zijn hele rare uitspraken die uit teleurstelling voortkomen. Feit is dat zij een uur lang de bovenliggende partij waren maar toen wij één op één gingen spelen raakten ze volledig de kluts kwijt. Ze wisten zich geen raad. Als je zulke uitspraken doet moet je eerder kijken of je misschien zelf dan niet het een en ander fout hebt gedaan als je een uur lang de betere ploeg bent. Zover als ik me kan herinneren duurt een wedstrijd meen ik toch negentig minuten."

[image=132730]

Neerlandicus
Het is leuk om met Jan van Deinsen te praten. Hij heeft een typische, met humor en cynisme doorspekte, manier van dingen duidelijk maken. "Ik ben een echte Neerlandicus, dat merk je wel. Mijn team werkt elke week keihard en daar ben ik zeer tevreden over. Met bloed, zweet en tranen wisten we van FC Oss te winnen en dat geeft dan natuurlijk een push voor het vertrouwen. Vitaminen voor de 'mind'. Er zit een échte spirit nu in de ploeg, maar dat wil niet zeggen dat onze groei nu al mag stoppen. Zeker niet!". Van Deinsen heeft ondertussen Wesley Meeuwsen een echte kans gegeven als nummer negen van JVC Cuijk. "Wesley is een echte spits en dan zet ik hem daar ook neer. Ik heb hem ook gezegd dat hij mijn spits is. Als ik dat niet zou vinden zou ik hem beter weg kunnen doen want een échte spits, dat is hij. Aanvankelijk had hij maar brandstof voor een halve wedstrijd maar ondertussen kan hij alweer een half uur langer aan de bak. Ook een Robby Zegers komt van ver terug maar heeft gelukkig afgelopen zondag ook weer eens negentig minuten op een goed niveau in de benen gekregen."

[image=152587]

FC Lienden
Met FC Lienden komt er zondag wederom een aantrekkelijke tegenstander naar het Cuijkse toe. "Het is een leuke en dynamische competitie. Lienden heeft een fysiek sterke ploeg met goede voetballers als John van Loenhout op het middenveld en een 'Eddietje' Putter in de spits. Ik hoor dat ze achterin wat probleempjes hebben maar we zullen weer als vanouds dezelfde scherpte aan de dag moeten leggen die we normaal altijd op eigen veld laten zien. Ik zou zeggen: gewoon negentig minuten voetballen." Of Rik van Griensven van de partij is, is nog maar de vraag. "Rik was ziek in Echt en daarom werd hij ook gewisseld. Normaal heeft hij minder moeite met Evelein. Hij is echter nog steeds een beetje ziekjes. Nick Paymans trainde gisteren weer voor het eerst mee."

[image=152403]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant