Afbeelding

Gerda Fransen duizendpoot De Zwaluw

Sport 70 keer gelezen
BOXMEER - In de vaste sportrubriek De Sluitpost van nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave staat dit seizoen wekelijks de 'twaalfde man' in de schijnwerpers. Geen team kan immers zonder supporters.

[image=152535]

Bij de echte dorpsvereniging De Zwaluw in Oeffelt is De Twaalfde Man een vrouw. De 62-jarige Gerda Fransen zet zich al 38 jaar in voor haar kluppie. Wie kent haar niet? Gerda is op alle fronten actief, als kantinehulp, jeugdleidster en -trainster, grensrechter bij de lagere elftallen en natuurlijk als supporter. “Uit en thuis ga ik met De Zwaluw mee. Ja, in Oeffelt zit ik tegenwoordig op de tribune. Ik ben fanatiek maar blijf fair.” Gerda Fransen droeg het stokje als jeugdtrainster en -leidster een paar jaar geleden over aan een nichtje. Zij heeft het diploma destijds behaald bij Wiljan Vloet, de huidige trainer van NEC Nijmegen. “Ja, dat staat wel leuk. Af en toe neem ik nog graag een training over. Ik zie dan kinderen van spelers die ik vroeger getraind heb”, zegt de in 2008 tot Lid in de orde van Oranje Nassau benoemde clubvrouw.
Gerda hoopt dat De Zwaluw goed meedraait in de prachtige vijfde klasse G. “Ik denk dat we 25 tegengoals incasseren en 3 keer de nul houden.”

[image=152536]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant