De Zwaluw zegeviert in derby

Sport 59 keer gelezen
OEFFELT – De Zwaluw was de gelukkige na de derby van zondag tegen dorpsgenot Beugen. De Oeffeltenaren stegen dankzij de 4-1 overwinning naar de vijfde plek.

De thuisploeg domineerde de eerste helft. Het mocht nog een wonder heten dat de Beugense voetballers niet al tegen een achterstand aankeken na vijf minuten spelen. De Oeffeltenaren misten een opgelegde kans en een vrije schietkans. Maar door een balverlies van VIOS’38 op halverwege de eerste helft kon Stan Cuppen een doelpunt op zijn naam zetten. De Oeffeltse goaltjesdief kreeg een diepte pass, waarbij Stan de doelman van Beugen vakkkundig passeerden 1-0.

Scheidsrechter
Na rust was de scheidsrechter de hoofdrolspeler. Arbiter Van der Burgt gaf bij een voorzet tot ieders verbazing een penalty aan de thuisploeg. De topscorer van Oeffelt Stans Cuppen nam dit buitenkansje dankbaar aan en schoot de strafschop eenvoudig binnen 2-0. De scheidsrechter drukte nadrukkelijk de stempel op de wedstrijd. Het leverde vele verbaasden gezichten op bij de spelers van zowel De Zwaluw als VIOS’38. Oeffelt kwam dan ook twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd op 3-0 voorsprong door een intikker van Boy van der Velden.

Eer
Dit gebeurde twee minuten nadat de uitploeg het aluminium raakte. De paal was dit keer de helpende hand van keeper van Oeffelt, die daarvoor op een schitterende wijze een bal onder de lat wist te keren. Maar de uitploeg was toch wel in staat om de eer te redden. De sluitpost van Oeffelt was in de 83e minuut kansloos op een van dichtbij ingeschoten bal van Walter Kuijpers.

Plaatsverwijzing
De scheidsrechter besloot voor het laatste fluitsignaal nog een rode kaart uit te delen aan VIOS-verzorger Roy Verbroekken. Hij mocht een korte blessurebehandeling uitvoeren en was het daar niet mee eens. Zijn boosheid leverde hem een donkerkaart op. De Zwaluw wist het aantal doelpunten met nog één op te krikken door een doelpunt van Willem van Haren.